Downhill Visit Pohorje: Monika in Jure dobita dobro družbo

Downhill Visit Pohorje: Monika in Jure dobita dobro družbo

Ob domačem spopadu za naslove državnih prvakov v nedeljo v Bike parku Pohorje močna avstrijska konkurenca.

Pa bomo končno začeli! Unior Downhill Cup 2020 se ta konec tedna, v nedeljo 9. avgusta, začne z dirko DH Visit Pohorje v Bike parku Pohorje nad Mariborom. To bo tudi letošnja bitka za naslove slovenskih državnih prvakov.

Letošnje dirke bodo enodnevne, v primeru Maribora to pomeni polfinalni in finalni nastop v nedeljo. Že v petek in nato v soboto bo omogočen prosti trening na progi, ki pa bo odprta za vse obiskovalce parka.

Maribor bo letos gostil kar štiri dirke v spustu: po domači nato med 25. in 27. septembrom dirko evropskega pokala iXS European Downhill Cup, med 15. in 18. oktobrom pa še dve dirki svetovnega pokala. Možnosti za spreminjanje proge med dirkami ni veliko, zato bo na vseh praktično enaka z manjšimi spremembami na krajših odsekih.

Slovenija proti Avstriji

Zagotovo bodo progo že ta konec tedna spoznavali nekateri avstrijski asi na čelu z Davidom Trummerjem (The YT Mob), številko 8 na lestvici UCI, in Valentino Höll (SRAM TLD Racing), številko 11 med ženskami, ki šele prvo sezono nastopa v članski konkurenci. Pa še drugi bodo, saj bo za Avstrijce to kvalifikacijska dirka za nastop na svetovnem prvenstvu v Leogangu.

Prva favorita za naslova članskih državnih prvakov, Jure Žabjek (Unior Devinci Factory Racing) in Monika Hrastnik (Team Dorval AM) bosta imela tako na progi tudi dobro konkurenco. Jure bo branil lanski naslov in se potegoval za svojega že petega članskega, s katerim bi postal najuspešnejši v 29-letni zgodovini državnih prvenstev. A Luka Berginc (KK Črn trn), Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team) in drugi ga pri tem ne bodo le mirno gledali. Pri ženskah lani po enajstih letih nismo imeli prvakinje, Monika pa se bo potegovala za svoj četrti naslov.

Še nedeljski spored, ki velja za vse letošnje dirke: po treningu (od 9. do 13. ure) se bo polfinalna oziroma razvrstitvena vožnja začela ob 14. uri, finalna pa ob 16.30.

Video z DH Visit Pohorje 2019

Več o dirki, povezava na prijave in seznam prijavljenih

Dogodek na Facebooku

Vir: Unior Downhill Cup