Akcija “Varno na kolesu” že petič na poti


 • Akcija “Varno na kolesu” že petič na poti

  Akcija “Varno na kolesu” že petič na poti

  Z novim šolski letom je družba Butan plin skupaj s partnerji, ki se jim pridružuje tudi Kolesarska zveza Slovenije, ponovno pognala kolesa razpisa Varno na kolesu. Razpis je namenjen šolarjem, ki se pripravljajo na kolesarski izpit in poteka že peto leto zapored. Poleg nekoliko osveženih nagrad je letos še povečan nagradni sklad razpisa, ki skupaj znaša več kot 20.000 evrov. K sodelovanju so vabljene vse osnovne šole, prijave pa so na voljo še do 23. Septembra 2016.

  V okviru razpisa Varno na kolesu je do sedaj sodelovalo več kot 7.000 učenk in učencev iz več kot 200 osnovnih šol iz vse Slovenije. Razpis poteka na pobudo družbe Butan plin, ob podpori partnerjev, ki so Javna agencije RS za varnost prometa, Kolesarska zveza Slovenije, Telekom Slovenije in družba BTC ter številni drugi podporniki.

  Šolarji sodelujejo v okviru treh sklopov oziroma nalog, ki so razporejene od oktobra do marca. Najprej bodo opazovali šolske poti in prepoznavali nevarne odseke na svoji poti v šolo ter jih nato tudi predstavili predstavnikom lokalnih oblasti. Druga naloga zahteva pripravo didaktičnega pripomočka na izbrano prometno temo. V tretjem sklopu pa bodo razmišljali o kolesu kot zdravju in okolju prijaznem prevoznem sredstvu. Naloge učencev bo ovrednotila strokovna komisija, šole pa se s tem potegujejo za naziv regionalnih oziroma vseslovenskih finalistov.

  Vsi sodelujoči šolarji bodo za sodelovanje nagrajeni s praktičnimi nagradami, najboljši regionalni in vseslovenski finalisti pa prejmejo tudi denarne donacije in druge nagrade. Skupni nagradni sklad razpisa znaša več kot 20.000 evrov.

  Več o pogojih in prijavi na razpis www.varnonakolesu.si oziroma na FB Varno na kolesu.

  vnk_kolesarji_2

  vnk_kolesarji

  Comments are closed.