Brajkovič državni prvak v vzponu

• Brajkovič državni prvak v vzponu

V nedeljo je s štarta v Ilirski Bistrici do Sviščakov pod Snežnikom potekalo državno prvenstvo v vzponu za kategorije OCK. Med člani je naslov državnega prvaka osvojil Jani Brajkovič (Adria Mobil), ki je bil z ekipnim kolegom Kristjanom Hočevarjem ves čas v ospredju.

14. september

19,8 kilometrov dolga dirka je potekala po razgibani trasi, kjer je bil najbolj strm prvi del vzpona. Kolesarji so prevozili preko 800 vm na asfaltni podlagi, ki je zadnjih 10 km na novo asfaltirana. Jani Brajkovič je v cilj prišel po 39 minutah in 43 sekundah s povprečno hitrostjo 29,9 km/h, 12 sekund kasneje je ciljno črto prečkal Hočevar, ki je postal državni prvak v kategoriji do 23 let, tretje mesto pa je osvojil Marko Pavlič (MEBLOJOGI PRO- CONCRETE), ki je za zmagovalcem zaostal za minuto in 55 sekund. “Srečo smo imeli, ker sva bila v ospredju dva kolesarja Adrie Mobila. Vzpon sva taktično odpeljala in ga na koncu končala skupaj. Klanec je namreč tak, da ga je lažje odpeljati, če si z nekom skupaj, naredila sva prednost, na koncu pa sva se pomerila v šprintu. Dolžina trase je bila ustrezna, če bi jo izbiral jaz, bi klanec na sredini naredil bolj strm. Tu se namreč veliko pridobi, če je več kolesarjev skupaj in si delijo zavetrje, a sva s Hočevarjem naredila veliko prednost,” je po zmagi za Prijavim.se dejal Brajkovič.

Med članicami je naslov državne prvakinje osvojila Lara Maretič (BTC City Ljubljana Scott). Med starejšimi mladinci sta bila v ospredju dva kolesarja novomeške Adrie Mobil, najmočnejši je bil Gal Glivar, ki je postal državni prvak. Med starejšimi mladinkami je to uspelo Tjaši Sušnik (BTC City Ljubljana Scott).

KZS/Prijavim.se