Dirke v Turčiji uspešno zaključene, Slovenci kmalu na poti v Albstadt

• Dirke v Turčiji uspešno zaključene, Slovenci kmalu na poti v Albstadt

Turčija

Trije Slovenci so zaključili z nastopi v turškem Kayseriju. V soboto se je odvila dirke druge, v nedeljo pa prve kategorije UCI. Rok Naglič (Calcit bike team) je na obeh osvojil četrto mesto, do tretjega mu je obakrat zmanjkalo slabih 30 sekund, zdaj pa so misli že usmerjene v nastop na Svetovnem pokalu, ki sledi prihajajoči konec tedna v Albstadtu.

Na dirki sta nastopila tudi Maruša Knap (Calcit bike team) in Jaka Starman (KD Rajd). Maruša je obakrat končala na sedmem mestu, Jaka pa v nedeljo na 17. mestu. V soboto dirke ni končal.

Svetovni pokal Albstadt

Na praznično soboto so se gorski kolesarji zbrali na reprezentančnem treningu, kjer je selektor Matjaž Budin preveril formo pred prihajajočimi tekmovanji. Treninga so se večinoma udeležili kolesarji U23 in U19. V nemški Albstadt v sklopu reprezentance sredi tedna odhajajo: Rok Naglič, Vita Movrin, Matic Kranjec Žagar, Matjaž Lozar,  ter mladinci Jure Rus, Tine Jereb in Nace Gnezda, ki bodo nastopili na mladinski UCI Junior seriji. Tanja Žakelj bo nastopila kot predstavnica slovenske ekipe Unior Sinter.

Jakob Klemenčič, Teo Pečnik in Blaž Žle se dirke v Albstadtu ne bodo udeležili zaradi šolskih obveznosti pred prihajajočo maturo.