Dodatna motivacija za starejše udeležence dirk Pumpaj Slovenija: kvalifikacije za svetovno prvenstvo!

No, v resnici kvalifikacije na kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Pumpaj Slovenija oziroma Kolesarska zveza Slovenije bo v sodelovanju s pokalnimi pokrovitelji tri z najhitrejšimi časi na dirkah v Luciji, Ribnici, na Vrhniki in v Zagorju peljala na Češko na kvalifikacijsko dirko za svetovno prvenstvo v disciplini pumptrack! V poštev pridejo le tekmovalci kategorij U19, člani in masters, saj na SP na pumptracku nastopa le kategorija »open« s tekmovalci, starimi 17 let in več.

Vemo, »tri najhitrejše« ni dovolj natančno. Sistem točkovanja za kolesarje, ki bodo dosegli najhitrejše čase na katerem koli merjenju na omenjenih dirkah, torej v kvalifikacijah ali v vožnjah na izpadanje, objavimo pred dirko v Ribnici.

Trenutno zadnja objavljena kvalifikacijska dirka pred svetovnim prvenstvom, ki bo 16. novembra v Santiagu v Čilu, bo 17. septembra v športnem središču Tošovice blizu Ostrave na vzhodu Češke. Tja gre prva slovenska pumptrack reprezentanca!

Foto Emrik Jansson / Red Bull Content Pool