Državni pokal Pumpaj Slovenija s spremljevalnim programom Grbine so fine štarta 21.05.2022 v Luciji


 • Državni pokal Pumpaj Slovenija s spremljevalnim programom Grbine so fine štarta 21.05.2022 v Luciji

  Državni pokal Pumpaj Slovenija s spremljevalnim programom Grbine so fine štarta 21.05.2022 v Luciji

  Po uspešni lanski sezoni programa Grbine so fine in državnega pokala Pumpaj SlovenijaKolesarska zveza Slovenije, ki je nosilec projekta, v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez nadaljuje zastavljen projekt tudi v letošnji sezoni, s še bolj okrepljenim programom.

  Gostitelji dogodkov so lokalna športna društva in občine, vsaj na začetku pa »pumptrack ambasador« ostaja Filip Flisar, ki pa bo letos dobil pomoč. V drugi polovici sezone se mu bo pridružil tudi državni prvak v BMX freestyle disciplini Matej Žan, ki bo vsem navzočim predajal svoje bogato znanje in izkušnje.

  Prva postaja letošnje serije dogodkov na pumptrackih že 21. maja – z bogatim spremljevalnim sporedom v parku Sonce v Luciji. Znan je koledar prvega dela sezone.

  Lani je prenovljena serija Pumpaj Slovenija navdušila s šestimi dogodki na grbinastih poligonih širom Slovenije. Od takrat so po državi še rastle »fine grbine« in prvi del letošnje serije se osredotoča na njih – na nove pumptracke v treh slovenskih krajih.

  Zabeležite si, takole bomo začeli serijo Pumpaj Slovenija 2022:

  • 21. maj – Lucija
  • 04. junij – Ribnica
  • 02. julij – Vrhnika

  Sezone seveda ne bo konec v začetku julija. Kmalu objavimo še več prizorišč. Pumptrackov je v Sloveniji že okoli 70!

  Cel dan akcije

  Recept dogodkov ostaja isti: ob dirkah, ki bodo za nekoga zabavne, za druge pa zelo resne, se vrača spremljevalni program Grbine so fine z brezplačnimi dejavnostmi za najmlajše (Foksijevimi kolesarskimi izzivi in Foksijevo malo pumptrack šolo) ter z ambasadorjema Filipom Flisarjem in Matejem Žanom in inštruktorji Kolesarske zveze Slovenije, pa na dobrodelne akcije En krog za razvoj tudi ne bomo pozabili.

  Večina sporeda se osredotoča na mlade uporabnike pumptrackov na kolesih, vabljeni pa so tudi tisti na skirojih, rolkah, kotalkah …

  Otvoritev sezone v Luciji

  V parku Sonce v Luciji so graditelji iz Alliance ASE konec lanskega leta dokončali pumptrack s 360 m2 asfaltirane površine in 110-metrsko vozno linijo na skupno nekaj več 800 m2 površine objekta. Obisk serije Pumpaj Slovenija v soboto 21. maja bo hkrati uradna otvoritev pumptracka.

  Občina Piran je v sodelovanju z partnerji in lokalnimi izvajalci pripravila pester program s koncerti. Slovesna otvoritev pumptracka s pihalnim orkestrom Piran se začne ob 11. uri, koncert z izvajalci Booom, Masayah in Heavenix ob 19.30. Vmes bo še umetniška delavnica »Zavij, zalepi, posprejaj!«, športno plezanje na balvanski steni in fitnes na prostem, posebni gost dogodka bo smučarski skakalec Cene Prevc. Manjkala ne bo niti bogata gostinska ponudba.

  Dejavnosti programa za mlade Grbine so fine se začnejo ob 10. uri, kvalifikacije dirke na pumptracku pa ob 14. uri.

  Podroben spored prireditve najdete na pumptrack.si https://pumptrack.si/pumpaj-slovenija/koledar-2022/pumptrack-lucija/

  Začetnik ali tekmovalec, pridruži se nam in se preizkusi v vožnji po pumtrack poligonu.

  Več info na www.pumptrack.si.

   

   

   

  Comments are closed.