Državno prvenstvo v disciplini 4kros v Ajdovščini

Državno prvenstvo v disciplini 4kros v Ajdovščini

V Ajdovščini se je čez vikend v sklopu kolesarskega festivala odvijalo tudi državno prvenstvo v disciplini 4kros. Proga v Športnem parku Pale ima že legendarni status in je čez leta postala stalnica dirk v 4krosu. Lahko bi rekli, da je edina “prava” še delujoča tovrstna proga v Sloveniji. Pri KK Črn Trn so se ponovno izkazali z izvedbo, da je temu res tako pa pričajo pohvale tekmovalcev in gledalcev (kolikor jih je pač lahko bilo prisotnih).

Vrstni redi so bili sledeči:
    V kategoriji U13 je dominiral Matija Ferjančič in si tako prislužil naslov prvaka v najmlajši kategoriji. Drugo mesto je osvojil Jakob Praček, treji je bil Ian Laharnar (vsi Kamplc Racing Team).
    V kategoriji U15 je zmagal Tilen Štravs drugo mesto je osvojil Andraž Koren (oba KK Črn trn), tretje mesto je pripadlo Anu Škedlu (ŠD Sveti Jurij).
    Pri kategoriji U17 sta bila na štartu le dva tekmovalca. Zmagal je Miha Jerkič sledil pa mu je Arne Kenda (oba KK Črn trn).
    Aljaž Černigoj (Kamplc Racing Team) je bil edini predstavnik kategorije U19.
    Za zmago pri amaterjih sta se pomerila člana ŠD Sveti Jurij Aleš Gomboc in Luka Horvat Mohar. Slavil je Gomboc.
    Pri članih pa je zmagovalec in državni prvak postal Urban Rotnik, ki je bil najhitrejši tudi v kvalifikacijah. Drugo mesto je pripadlo spustašu Luki Bergincu (oba KK Črn trn), tretje mesto pa je osvojil povratnik na tekmovanjih Kristjan Vreček (ŠD Supersnurf).

Fotografije: Matevž Koren