EP Anadia

• EP Anadia

Na EP Anadia so potekala tekmovanja v kratkem krosu. Slovensko reprezentanco v dirki mladincev so zastopali Žan Pahor, Marcel Gladek in Blaž Kavčič. Žan je štartal iz druge vrste, Marcel iz četrte vrste, Blaž pa iz pete vrste. Marcelu je štart najbolje uspel, saj je kmalu po štartu dohitel Žana. V nadaljevanju je Žan pridobil nekaj mest in se večino dirke vozil okrog 10. mesta. Marcel je v tretjem krogu nekoliko popustil in se vozil okrog 23. mesta. Blaž se je vozil nekaj mest za Marcelom. V cilj je Žan prišel na 10. mestu, Marcel na 21. mestu, Blaž Kavčič pa je v zaključku nekoliko popustil in v cilj prišel na 32. mestu.
    Sledil je štart članic, kjer smo imeli eno predstavnico – Vito Movrin. Vita je prikazala izvrstno vožnjo. Celotno dirko se je Vita vozila v vodilni skupini. Ko so v ospredju ostala le še štiri dekleta, se je dva kroga pred ciljem začela bitka za medalje. Vita hudega tempa ni zmogla in se je vozila na 4. mestu. V zadnjem krogu je Vita pol kroga do cilja prehitela tretje uvrščeno in kazalo je že na bronasto medaljo. Žal jo je Švedska tekmovalka spet prehitela malo pred ciljem. Vita je sicer v ciljni ravnini šprintala iz četrtega mesta, a bila je malo prekratka za bronasto medaljo. Vita je tako postala četrta tekmovalka Evrope v kratkem krosu, kar je zavidanja vreden rezultat.
    V dirki članov sta Slovensko reprezentanco zastopala Matjaž Lozar in Nace Gnezda. Matjažu je štart dobro uspel. Nace pa se žal zapletel v padec takoj po štartu, zaradi česar je odstopil. Matjaž se je celotno dirko vozil med 11. in 15. mestom. V zadnji tretjini dirke so v ospredju ostali le štirje tekmovalci. V drugi skupini pa je bilo enajst tekmovalcev, med katerimi je bil tudi Matjaž. V zaključku je Matjaž izgubil par mest, a vseeno je oddrikal nad pričakovanji in osvojil 14. mesto v kategoriji elite.