Finkšt za uvod 11. na EP

• Finkšt za uvod 11. na EP

Slovenija je uspešno pričela z nastopi na članskem evropskem prvenstvu na velodromu v Plovdivu v Bolgariji. Tilen Finkšt je v dirki na izpadanje osvojil 11. mesto.

11. november

Na prvenstvu, ki bo v Bolgariji potekalo vse do nedelje, Slvoenijo zastopata Finkšt (Ljubljana Gusto Santic) in Žiga Jerman (Groupama FDJ). Prvi dan je led prebil Finkšt in v dirki na izpadanje osvojil dobro 11. mesto. Med drugimi je prehitel tudi italijanskega tekmeca. Po dirki je povedal: “Zadnja dva meseca smo dobro trenirali, pogoji so bili odlični. Prva izkušnja na EP je za mano. Z rezultatom sem kar zadovoljen. Bila je zelo hitra dirka, vsak štart je neka nova izkušnja za naprej. Upam, da bo šlo vse po načrtih in da izboljšamo ta rezultat.”

V četrtek bo Finkšt nastopil v sprint, prvi nastop na prvenstvu pa čaka Jermana v discipline scratch (dirka na končni cilj). Vse dneve si je moč v neposrednem prenosu ogledati na programu Eurosport 1.
    KZS