Gazvoda zadnja okrepitev Adrie Mobila


 • Gazvoda zadnja okrepitev Adrie Mobila

  Najboljša slovenska kolesarska ekipa Adria Mobil je sporočila ime zadnje okrepitve za sezono 2017. Gre za izkušenega Gregorja Gazvodo, Ptujčana z izkušnjami z največjih dirk, saj je bil leta 2012 član francoske ekipe svetovne serije AG2R in z njo nastopil na dirki po Italiji. Petintridesetletni Ptujčan je v svoji karieri zamenjal številne ekipe v Evropi in Aziji. Nazadnje je dirkal 2015, ko je bil član japonske ekipe Kinan cycling team, kajti lani mu ni uspelo najti ekipe in si je vzel premor. Gre za izkušenega kolesarja, ki mu najbolj ležijo predvsem kronometri. Je večkratni državni prvak na kronometer in nekdanji državni reprezentant. Največji uspeh v karieri je dosegel leta 2011, ko je zmagal na dirki dirka okrog jezera Qinghai.

  “Adria Mobil je vrhunska ekipa, ki je zelo spoštovana s strani celotnega kolesarskega sveta in kot taka vsakemu kolesarju predstavlja želeno sredino. V novo sezono se podajam svež in motiviran. Vodstvu se zahvaljujem za zaupanje, skušal ga bom upravičiti v največji meri,” pravi Gazvoda.

  Že konec oktobra so Novomeščani podaljšali pogodbi z dvema zelo izkušenima tekmovalcema Slovencem Juretom Golčerjem in Hrvatom Radoslavom Rogino. “Pri meni ni bilo vprašanje o menjavi ekipe in o nadaljevanju kariere. V ekipi je res dobro vzdušje in je tudi to olajšalo mojo odločitev. Tako da tudi v sezoni 2017, ki bo res moja zadnja, ostajam član KK Adrie Mobil. Veseli me, da v klubu kolesarje ocenjujejo po sposobnosti in ne po letih,” je ob podaljšanju pogodbe povedal 38-letni Golčer, ki je na letošnji dirki po Sloveniji osvojil končno peto mesto.

  “Že šestič zapored podaljšujem pogodbo s KK Adria Mobil in bi se rad ob tej priložnosti zahvalil vodstvu, da mi še naprej zaupa in verjame vame. Vesel sem, da bom naprej član tako urejene ekipe in komaj čakam na novo sezono,” pa je dejal dve leti mlajši Rogina, letošnji državni prvak Hrvaške. Poleg Hrvata Radoslava Rogine sta se ekipi pridružila še dva tujca, 21-letni Italijan Andrea Borso in 19-letni Srb Dušan Rajović. Oba se bosta pridružila ekipi konec meseca na skupnih pripravah, so sporočili iz novomeškega kluba.

  Borso prihaja iz Bassana del Grappa in je v letošnji sezoni vozil za eno najboljših amaterskih ekip v Italiji – Zalf Euromobil, v kateri so se v preteklosti kalili številni slovenski kolesarji. Rajović pa prihaja iz Kraljeva in je letošnjo sezono preživel v Švici, sicer pa je član BK Metalac iz Kraljeva.

  Po odhodu Davida Pera in Domna Novaka v svetovno serijo k Bahrain Meridi so se pri novomeški ekipi vrzel odločili zapolniti z mladima kolesarjema Žigo Horvatom in Žigo Grošljem.

  Horvat, do sedaj član KK Tropovci, je eden od najboljših kolesarjev letošnje mladinske reprezentance. Zablestel je predvsem na svetovnem prvenstvu konec sezone v Katarju, ko je med mladinci zasedel odlično peto mesto. Adria Mobil ga je spremljala že dlje časa in je bil že dolgo časa prvi na spisku želja pred novo sezono. Je vsestranski kolesar, ki mu odgovarjajo dolge in zahtevne dirke.

  Grošelj je kariero pričel kot gorski kolesar pri KK Sloga 1902 v Idriji. Pri osemnajstih je presedlal na cestno kolo in kariero nadaljeval pri Hit Casino v Novi Gorici. Kariero pri članih je nadaljeval v kranjski Savi, za katero je vozil do letos. Trenerja Adrie Mobil Boštjana Mervarja je prepričal predvsem na mednarodni dirki Hrvaška – Slovenija, ko je bil v ciljnem sprintu glavnine na novomeškem Glavnem trgu tretji.

  Ekipe Adrie Mobile bodo v sezoni 2017 sestavljali Radoslav Rogina, Jure Golčer, Gašper Katrašnik, Andrea Borso, Dušan Rajović, Gorazd Per, Žiga Horvat, Žiga Grošelj, Jon Božič in Gregor Gazvoda.

  “Imamo tri izkušene kolesarje in sedem mladih. Pričakujem, da bodo mladi kolesarji vlekli voz skozi sezono. V karieri so že dokazali, da so talenti in sedaj morajo to dokazati tudi med elito. Starejši jim bodo stali ob strani in usmerjali, ko bo to potrebno in jim nudili vso podporo. Veliko pričakujem od Dušana Rajovića, ker je v zaključkih dirk zelo hiter in takega kolesarja krvavo potrebujemo. Na najtežjih dirkah kot so dirke po Sloveniji, Hrvaški in Avstriji računam predvsem na izkušenejši del ekipe,” je povedal trener Adrie Mobile Boštjan Mervar.

  (vir: STA)

  Comments are closed.