Glavna cilja: evropsko in svetovno prvenstvo


 • Glavna cilja: evropsko in svetovno prvenstvo

  Letos ima reprezentanca v olimpijskem krosu začrtan pester program nastopov v tujini, ki bo vključeval dirke ranga HC, C1, C2 ter nekatere dirke svetovnega pokala.

  2. marec

  _MG_7694Poleg Tanje Žakelj, zdaj že stalne članice slovenske reprezentance, selektor računa med moškimi na Roka Nagliča ter Matevža Govekarja, na določenih odpravah pa se jim bodo pridružili še Mihael Štajnar, David Ivartnik in Vita Movrin. Selektor reprezentance v krosu ostaja Matjaž Budin, pomagala pa mu bosta Gregor Dimic in Simon Erjavec.

  Kolesarska zveza Slovenije in Odbor za gorsko kolesarstvo sta v letošnjem letu začela z bolj poglobljenim in pestrim programom tudi za mladince, med katerimi sta, glede na lanske rezultate, naša prva aduta Jakob Klemenčič in Teo Pečnik, v primeru dobre forme, pa se jim na nekaterih izbranih odpravah pridružijo še Blaž Žle, Matic Kranjec Žagar, Tamara Homar in Ana Janežič.

  Glavni cilji te sezone so Evropsko prvenstvo v avstrijskem Grazu, Svetovno prvenstvo v nemškem Albstadtu, dirke svetovne mladinske serije, dirke Hors class kategorije in ostale dirke kategorije C1 ter C2.

  Poleg dirkanja na tekmovanjih najvišjega ranga, bo poskrbljeno tudi za redna testiranja v sodelovanju s Fakulteto za šport, organizirane bodo še reprezentančne priprave, ter skupni treningi, kjer bodo sodelovali trenerji iz različnih gorsko-kolesarskih disciplin. Vse z namenom, da se članom pomlajene reprezentance ponudi priložnost nabiranja izkušenj ter razvoja v dobre kolesarje, ki bodo v prihodnjih letih nabirali kvalifikacijske točke ter se borili za nastop na olimpijskih igrah.

  Končne sestave ekip za posamezne odprave na tekmovanja bo določil selektor glede na trenutno pripravljenost posameznih kolesarjev, zdravstveno stanje, konkurenco, pri tem pa si bo pomagal z objektivnimi in subjektivni kriteriji.

  Reprezentanca naj bi sicer sezono začela že v marcu, a je v Italiji prišlo do nenadne odpovedi nekaterih dirk, zato bodo sezono močnejših tekmovanj otvorili v aprilu. Vse reprezentančne odprave boste lahko spremljali prek socialnih omrežij – napovedi odprav, poročanja z odprav v živo in poročila z rezultati in fotografijami.

  Program dirk skupaj s slovenskim pokalom SloXcup:

  4.4.2020 XCO Premantura HRV (C1)
  5.4.2020 Internazionali d’Italia Series – Nals- UCI junior serija ITA (HC)
  13.4.2020 XCO Vrtojba SLO (C1)
  19.4.2020 Ötztaler Mountainbike Festival – UCI junior serija AUT (HC)
  19.4.2020 XCO Završnica SLO (C2)
  26.4.2020 XCO Vodice HRV (C1)
  2.5.2020 Jelenia Gora – UCI junior serija POL (HC)
  10.5.2020 XCO Kamnik SLO (C1)
  14.5.2020 Evropsko prvenstvo Graz AUT (EP)
  24.5.2020 UCI MTB WORLD CUP Nove Mesto – UCI junior serija CZE (WC)
  31.5.2020 XCO Kočevje SLO (C1)
  7.6.2020 XCO Granichen – UCI junior serija CH (HC)
  14.6.2020 XCO Samobor HRV (C1)
  25.6.2020 Svetovno prvenstvo Albstadt NEM (SP)
  5.7.2020 Državno prvenstvo XCO Črni vrh SLO (DP)
  11.9.2020 UCI MTB WORLD CUP – Val di Sole ITA (WC)

  KZS

  Comments are closed.