Hrastnikova peta v spustu v Les Getsu


 • Hrastnikova peta v spustu v Les Getsu

  Monika Hrastnik je na drugi postaji svetovnega pokala v spustu v francoskem Les Getsu osvojila peto mesto. V cilju je za zmagovalko, Britanko Tahnee Seagrave zaostala 6,531 sekunde. V moškem finalu je bil Jure Žabjek pri repu uvrščenih, potem ko je v prvem delu preizkušnje storil veliko napako.

  4. julij


  Hrastnikova je pretekli mesec na uvodu v sezono v Leogangu v Avstriji osvojila tretje mesto, kar so bile njene druge stopničke v svetovnem pokalu. Na istem prizorišču je bila lani tudi bronasta na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu.

  Tokrat je za najboljšo trojico v Franciji zaostala dobro sekundo in pol. Poleg zmagovalke Tahnee Seagrave (4:10,566) sta na odru za zmagovalke stale še druga Francozinja Myriam Nicole (+0,252) in tretja Švicarka Camille Balanche (+4,914). Pred 27-letnico iz Lepe Njive se je uvrstila še Norvežanka Mille Johnset (+5,536).

  Edini Slovenec v moškem finalu Jure Žabjek je zasedel končno 48. mesto (+17,044), potem ko je v prvem delu preizkušnje napravil veliko napako in izgubil več kot deset sekund.

  Kasneje je razplet preizkušnje nekoliko krojilo tudi vreme, zaradi vse bolj razmočene steze namreč najboljši iz kvalifikacij niso imeli možnosti proti tistim z začetka startne liste. Zmagal je Francoz Thibaut Daprela s časom 3:33,424 pred Nemcem Maxom Hartensternom (+2,416) in še enim Francozom Baptistom Pierronom (+2,520).

  V nedeljo bosta na istem prizorišču še tekmi za svetovni pokal v olimpijskem krosu. Slovenijo bo zastopala zgolj Tanja Žakelj v ženski konkurenci. Start bo ob 12.20, moški pa bodo preizkušnjo začeli ob 14.50.

  V petek so v Franciji nastopali najboljši v sprintu. Krajši preizkušnji v krosu sta dobila Švicar Mathias Flückiger in Francozinja Pauline Ferrand-Prevot. Slovencev ni bilo na startu.

  KZS/STA

  Comments are closed.