Hrastnikova v Leogangu spet na stopničkah

• Hrastnikova v Leogangu spet na stopničkah

Na uvodni tekmi svetovnega pokala v spustu v avstrijskem Leogangu, kjer je bilo lani svetovno prvenstvo, se je spet izkazala Monika Hrastnik, ki je osvojila tretje mesto.

13. junij

S tretjim mestom je ponovila izid s svetovnega prvenstva in se drugič na tekmah svetovnega pokala uvrstila na zmagovalni oder. Zmagala je svetovna prvakinja Camille Balanche, kolegica Hrastnikove pri ekipi Dorval AM, drugo mesto je zasedla Avstrijka Valentina Höll.

“Prva dirka, prve stopničke. Vesela sem, da sem spet s Camille na zmagovalnem odru. Super, da je šlo skozi brez dežja. Zgoraj je bila v suhem proga zelo hitra, je pa tudi kar močno pihalo, tako da si na skokih čutil, kako te odnaša. Zato sem na avtocesti kar nekajkrat stisnila zavore, nisem si upala preveč skakati, zato sem tam tudi nekaj izgubila. Nekaj majhnih napak sem storila tudi v gozdu,” je za mtb.si dejala Hrastnikova.

Jure Žabjek (Unior-Sinter) je kot edini Slovenec na startu moške dirke z majhnim zaostankom dobrih šestih sekund in pol osvojil 24. mesto.

Drugič na tekmi svetovnega pokala je zmagal Avstralec Troy Brosnan, na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Francoza Thibaut Daprela in Amaury Pierron.

KZS/STA