Klemenčič 12. na dirki svetovnega pokala v krosu na izpadanje


 • Klemenčič 12. na dirki svetovnega pokala v krosu na izpadanje

  Klemenčič 12. na dirki svetovnega pokala v krosu na izpadanje

  V Parizu je Jakob Klemenčič v dresu evropskega prvaka napredoval do četrtfinala, kjer mu je po smoli na štartu malo zmanjkalo do drugega mesta. V soboto dirka na zadnji dirki za svetovni pokal v eliminatorju v Nemčiji in 2. oktobra na svetovnem prvenstvu v Barceloni.

  Svetovni pokal v krosu na izpadanje v okviru serije City Mountainbike so v Parizu organizirali prvič in izbrali najboljšo možno lokacijo, trg Trocadero z Eifflovim stolpom v ozadju. Konkurenca je bila na deveti od desetih dirk svetovnega pokala še močnejša kot običajno, predvsem na račun domačih tekmovalcev. Klemenčič je tako doživel resen ognjeni oziroma bolje rečeno deževni krst na svoji prvi dirki svetovnega pokala v eliminatorju.

  Jakob ima dober šprint

  Po zmagi na dirki slovenskega pokala v krosu SloXcup v Ajdovščini je Jakob Klemenčič (MBK Črni Vrh) odpotoval v Pariz s selektorjem Matjažem Budinom. Dirkal je v hlačah slovenske reprezentance in majici evropskega prvaka v elimintaorju, ki si jo je konec junija priboril na evropskem prvenstvu v Anadii.

  Zaradi dežja je bila proga precej drseča in Klemenčič je v kvalifikacijah nastopil z rezervo, a vseeno zasedel 11. mesto. V osmini finala je po slabšem štartu v ciljni ravnini z lahkoto prehitel Nemca Stephana Mayerja in z drugim mestom napredoval v četrtfinale.

  Tam žal ni imel sreče, saj se mu je takoj po štartu s pedala odpela noga. Na tej progi je bil štart še bolj pomemben kot običajno, saj se je proga takoj zožila in se vzpela skozi štiri 180-stopinjske zavoje, tudi potem pa je bilo do ciljne ravnine prehitevanje praktično nemogoče. Tako je Jakob na četrti poziciji vozil do ciljne ravnine, kjer je imel na voljo za šprint le sto metrov. Prehitel je Belgijca Jaya Bytbeierja, do Nizozemca Jeroena Van Ecka pa sta mu zmanjkali dve desetinki. Na koncu je osvojil 12. mesto.

  Francozi odlično, a brez zmage

  Posnetek dirke od četrtfinalnih voženj dalje si lahko ogledate tukaj, četrtfinalni nastop Jakoba Klemenčiča se začne pri 25:15.

  Med moškimi je slavil Felix Klausmann (Nemčija) pred tremi Francozi: drugi je bil Titouan Perrin-Ganier, tretji Hugo Boulanger in četrti Quentin Schrotzenberger. V ženski konkurenci je zmagala Italijanka Gaia Tormena pred Francozinjama Coline Clauzure in Noemi Garnier.

  Z mislimi že v Winterbergu in Barceloni

  Klemenčič je po prvem nastopu na dirki svetovnega pokala v eliminatorju sicer nekoliko razočaran, a z novimi izkušnjami lahko optimistično pričakuje zaključek sezone. Pred nedeljskim nastopom na državnem prvenstvu v kratkem krosu v Domžalah bo v soboto dirkal še na zadnji dirki svetovnega pokala v nemškem smučarskem središču in gorskokolesarskem parku Winterberg. Naporno bo: med obema dirkama bo presedel v avtu več kot deset ur.

  Obe dirki tega konca tedna pa bosta odlična priprava pred svetovnim prvenstvom v eliminatorju, ki bo v Barceloni 2. oktobra.

  Comments are closed.