Klemenčič v Winterbergu 6. na dirki svetovnega pokala v eliminatorju

Klemenčič v Winterbergu 6. na dirki svetovnega pokala v eliminatorju

Evropski prvak v eliminatorju Jakob Klemenčič je na svoji drugi dirki svetovnega pokala v tej disciplini izboljšal uvrstitev iz Pariza in pred svetovnim prvenstvom v Barceloni resneje opozoril nase.

Serija City Mountainbike je približala kros mestnim središčem, a tokrat je bila precej razgibana proga v smučarskem središču Winterberg v Severnem Porenju-Vestfaliji speljana po naravnem terenu, v veliki meri po travi in z le nekaj umetnimi ovirami. Tak tip proge Klemenčiču očitno ustreza: v Anadii je na evropskem prvenstvu prav tako zmagal na progi z več ali manj naravno podlago.

Slabše v kvalifikacijah, odlično v četrtfinalu

Tudi v Winterbergu je najboljše tekmovalce v eliminatorju pričakalo deževno in hladno vreme ter s tem spolzka proga. V kvalifikacijah je zasedel enajsto mesto, v četrtfinalu je tako nasotpil v skupini močnih tekmecev. Štartal je odlično in si izboril prvo mesto pred svetovnim prvakom Simonom Gegenheimerjem, potem pa žal padel in dobesedno zdrsnil na drugo mesto. A še pred zaključkom prvega kroga se je spet prebil v ospredje in ostal tam do konca: evropski prvak je torej premagal svetovnega prvaka.

Odločno je pred Gegenheimerjem začel tudi v polfinalu, potem pa je nekoliko popustil in padel na začelje, poleg tega pa v drugem krogu zdrsnil in sanj o velikem finalu je bilo konec. Tako je nastopil v malem finalu, kjer pa mu je v šprintu zmanjkalo moči za zmago in je z drugim mestom za Jeroenom van Eckom osvojil končno šesto mesto.

Med moškimi je po izredno tesnem šprintu zmagal svetovni prvak Simon Gegenheimer (Nemčija) pred Francozom Titouanok Perrin-Ganierjem, tretji je bil še en Nemec, Felix Klausmann.

V ženski konkurenci so na vse tri stopniške stopile Francozinje: zmagala je Coline Clauzure pred Margaux Borrely in Flavie Guille.

Naslednja postaja: Barcelona

V nedeljo je Klemenčič s precej težkimi nogami in le peščico ur spanca, s selektorjem Matjažem Budinom sta morala namreč čez noč prevoziti okoli tisoč kilometrov, na državnem prvenstvu v kratkem krosu osvojil 3. mesto, zdaj pa se bo v celoti posvetil eliminatorju. 2. oktobra ga namreč čaka še svetovno prvenstvo v Barceloni.