Konec meseca v Ljubljani finale Pumpaj Slovenija

• Konec meseca v Ljubljani finale Pumpaj Slovenija

Sezona prenovljene serije Pumpaj Slovenija, državnega pokala v disciplini pumptrack, je pred zaključkom. Tudi če rečemo polovična sezona, saj se je začela konec avgusta. Izvedli smo štiri prireditve – v Zagorju ob Savi, Laškem, Škofji Loki in Apačah – v soboto 30. oktobra pa nas v Ljubljani čaka peta in zadnja.

Čaka nas največji grbinasti poligon v Sloveniji, Kolopark Nove Fužine poleg OŠ Fužine na Rusjanovem trgu. Nedavno je bil star tri leta, graditelji Alliance ASE so ga postavili na 2000 kvadratnih metrih in ima 700 kvadratnih metrov vozne površine oziroma 200 metrov dolgo progo.

Lani je gostil prvo državno prvenstvo v tej novi uradni disciplini Mednarodne kolesarske zveze, pa tudi letošnje bo in sicer dan za prireditvijo Pumpaj Slovenija, v nedeljo, 31. oktobra. Pravi pumptrack vikend na Fužinah!

V nedeljo torej dirkanje za naslove državnih prvakov, v soboto pa zadnjič letos za točke serije Pumpaj Slovenija. Poleg bo seveda tudi spremljevalni program Grbine so fine s Foksijevimi kolesarskimi izzivi, Foksijevo pumptrack kolesarsko šolo in dobrodelno akcijo En krog za razvoj s kroženjem po pumptracku in skakanjem v višino. Kar pomeni, da pridejo ambasador Filip Flisar, učitelji Kolesarske zveze Sloveniji in edini, ki mu ni treba nositi čelade, ker mu nobena ni prav – lisjaček Foksi.

Zaradi krajšega dne bomo v soboto 30. 10. malce bolj zgodnji:

Grbine so fine (spremljevalni program)
    09.30 – 13.30 Foksijevi kolesarski izzivi (program za naše najmlajše kolesarje)
    09.30 – 13.30 Foksijeva kolesarska šola (otroci od 9. leta dalje)
    16:45 – 17:30 Dobrodelno kolesarjenje »En krog za razvoj«

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija
    10.30 – 12.00 Prijave na dirko
    12.00 – 13.00 Prosti trening za tekmovalce
    13.00 – 14.45 Kvalifikacije
    15.00 – 16.30 Začetek tekmovanja
    17.45 – Razglasitev zmagovalcev Pumpaj Slovenija

Nosilec projekta je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Gostitelj bo tokrat ljubljansko društvo Supersnurf z Mestno Občino Ljubljana.

Se vidimo na Fužinah!

Podrobnosti na pumptrack.si https://pumptrack.si/pumpaj-slovenija/koledar-2021/pumptrack-ljubljana/

Kolesarska zveza Slovenije