Kratko poročilo z zadnjega tekmovanja za evropski pokal UEC BMX

• Kratko poročilo z zadnjega tekmovanja za evropski pokal UEC BMX

Pretekli vikend sta se v belgijskem kraju Ravels odvijali peta in šesta dirka sezone evropskega pokala. Slovenijo so tokrat zastopali trije tekmovalci: Jošt Ložar, Mak Breznik Falk in Gaj Gorza.

Na sobotni 5 dirki sezone se je na stopničke uvrstil Jošt Ložar s tretjim mestom, pri čemer je zaostal le za največjima rivaloma v tej sezoni – Italijanom Marianijem in Švicarjem Kasperjem.

Mak Breznik Falk se je po uspešnih tekmovanjih v motih in četrtfinalu, v polfinalu znašel v gneči belgijskih tekmovalcev in polfinale zaključil kot peti, oz. na 9. mestu v skupni razvrstitvi.

Na nedeljski tekmi je Jošt Ložar ponovil sobotni rezultat z tretjim mestom, Mak Breznik Falk pa se je z zmago v vseh motih, četrtfinalu in drugem mestu v polfinalu, prebil v finale, kjer je zaostal le za belgijskim tekmovalcem Helleboogejem.

Gaj Gorza, ki nastopa v kategoriji 17 do 24 let je tokrat zaradi manj prijavljenih tekmovalcev vozil v kategoriji 17+ in tako vozil skupaj z izkušenejšimi, predvsem pa močnejšimi tekmovalci. Obe dirki je zaključil s šestim mestom v četrtfinalu.

Po šestih dirkah letošnje točkovanja za letošnji evropski pokal naši tekmovalci zasedajo visoka mesta:

Jošt Ložar v kategoriji Boys 12 – 2. mesto

Mak Breznik Falk Boys 13 – 2. mesto

Gaj Gorza  v kategoriji Boys/Men 17/24 – 10. mesto

Gregor Palčnik v kategoriji Cruisers 45+ – 7. mesto

Naslednje tekmovanje za evropski UEC BMX pokal bo 14. in 15. maja v nemškem Stuttgartu, kamor se odpravlja 16 slovenskih tekmovalcev. Pred tem tekmovanjem pa slovenske tekmovalce čaka še tekma za državno prvenstvo, ki bo ta vikend, 7. in 8. maja v Mariboru, ki bo hkrati štela tudi za pokal Alpe-Adria.