McLaren vstopa v svet kolesarstva


 • McLaren vstopa v svet kolesarstva

  McLaren, brez katerega si Formule 1 praktično ni moč predstavljati, bo v novi sezoni aktivno prisoten tudi v poklicnem kolesarstvu. Postal je namreč partner ekipe Bahrain Merida, ki bo imela odslej novo ime.

  24. november

  Erzen_PrijavimSeNa Sporto konferenci o marketingu in sponzorstvih v športu sta bila prisotna izvršni direktor ekipe McLaren Pro Cycling John Allert in najzaslužnejši za ustanovitev moštva Bahrain Merida, sicer pa desna roka bahrajnskega šejka Naserja bin Hamada Al Halife, Slovenec Milan Eržen. Tako Allert kot Eržen nista skrivala velikih načrtov, med katere sodi tudi zmaga na Dirki po Franciji.

  “Leta 2018 sem šel do Johna (Allerta). Bahrajnska brata sta nas dala v sobo in rekla, da se moramo dogovoriti, kako bomo sodelovali. Po osemnajstih mesecih smo tu,” je o tem, kako je prišlo do združitve, povedal Eržen in dodal: “Naše delo je dobro, ni pa briljantno. Z McLarnom v ekipi pa bo tako moralo postati. Ekipa skupaj s kolesarji šteje 92 ljudi in potrebno je zagotoviti primerno vzdušje, da v prihodnjih dveh letih sledimo cilju, zmagi na dirki po Franciji.”

  Aprila letos se je ekipi pridružil še eden največjih strokovnjakov v svetu kolesarstva Rod Ellingworth, sicer tudi eden od ustanoviteljev ekipe Sky. V moštvu bo v novi sezoni dirkalo tudi pet Slovencev, to so Matej Mohorič, Jan Tratnik, Grega Bole, Luka Pibernik in Domen Novak. Novinca sta odlični šprinter Mark Cavendish in Španec Mikel Landa, ki bo glavni adut za zmago na Dirki po Franciji. McLaren pa nima visokih ciljev samo v poklicnem kolesarstvu. Želi postati tudi eden od ključnih igralcev v industriji električnih koles.

  KZS/Prijavim.se
  Foto: Prijavim.se

  Comments are closed.