Meta Tancik do naslova evropske prvakinje

• Meta Tancik do naslova evropske prvakinje

Danes so se na evropskem prvenstvu v olimpijskem krosu pomerile kategorije do 15 let, natančneje v dveh razdeljenih kategorijah glede na starost – 13 in 14 let. V kategoriji deklet 13 let je Meta Tancik zmagala z veliko prednostjo.

Meta Tancik je oblekla majico evropske prvakinje. Foto Petra Slapar

V kategoriji deklet starih 13 let smo imeli tri predstavnice – Ano Inkret, Evo Terpin in Meto Tancik. Meta je med 41 tekmovalkami s prednostjo 1 minute in 42 sekund suvereno premagala vse tekmice. Eva Terpin je z zaostankom treh minut in 4 sekund osvojila četrto mesto. Ana Inkret je končala na 30. mestu, njen zaostanek je bil 11 minut in 3 sekunde.

Maruša Tereza Šerkezi med zadnjim vzponom pred ciljem. Foto Petra Slapar

Med leto starejšimi dekleti smo prav tako imeli tri predstavnice. Najvišje se je uvrstila Maruša Tereza Šerkezi, ki je osvojila osmo mesto. Njen zaostanek je znašal 2 minuti in 39 sekund. Njena ekipna kolegica Hana Gnezda je dirko zaključila na 31. mestu, za zmagovalko je zaostala 7 minut in 9 sekund. Nastja Ahačič je končala na 41. mestu, z zaostankom 10 minut in 2 sekund. V tej kategoriji je dirko zaključilo 47 tekmovalk.

Štajnarju je v začetku kazalo najbolje, a v zaključku ni imel dovolj moči. Na fotografiji manjka zgolj Tian Pečnik. Foto Petra Slapar

Fantje niso dosegli vidnejših uvrstitev. Najvišje se je uvrstil Filip Boškin, ki je v kategoriji dečkov starih 14 let osvojil 36. mesto, za zmagovalcem je zaostal 6 minut in 12 sekund. V isti kategoriji so nastopali še Gašper Štajnar, Nik Golob in Tian Pečnik. Tian je dirko zaključil tri mesta za Filipom, na 39. mestu z zaostankom 6 minut in 51 sekund. Nik Golob je zaostal še dodatnih 17 sekund in zaključil kot 40. v cilju. Gašper Štajnar je prišel v cilj 48., njegov zaostanek pa je znašal 8 minut in 16 sekund. Ambrož Kunc je končal pri repu uvrščenih in sicer na 83. mestu med 85 tekmovalci, ki so prišli v cilj.

V mlajši kategoriji je je Slovenija imela enega predstavnika. Ožbe Rupnik je končal pri repu na 59. mestu.

Slovenska reprezentanca do 17 let. Foto Petra Slapar

Jutri sledi zadnji dan evropskega prvenstva mladih. Slovenska reprezentanca bo imela v kategoriji mladincev starih 16 let 6 predstavnikov. Med dekleti Hano Kranjec Žagar in Ivano Klemenčič, med fanti pa Žana Pahorja, Blaža Kavčiča, Marcela Gladka in Ambroža Vovk. Prav vsi ciljajo na najvišja mesta z dobrimi startnimi pozicijami.