Mezgec peti v Španiji

• Mezgec peti v Španiji

Ta konec tedna je bil od najboljših slovenskih kolesarjev aktiven zgolj Luka Mezgec (Mitchelton Scott), ki se je izkazal na klasiki v Almerii.

17. februar

MezgecLuka3Odlični slovenski šprinter (na fotografiji) je na dirki, ki se je končala s skupinskim sprintom, osvojil peto mesto in s tem novih 80 točk za UCI lestvico. Zmage se je veselil Nemec Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe), ki je ponovil lanski uspeh, na drugem mestu pa je dirko končal Norvežan Alexander Kristoff (UAE Team Emirates). Njega in kolege je v vlogi športnega direktorja vodil selektor slovenske reprezentance Andrej Hauptman. Tretje mesto je osvojil Italijan Elia Viviani (Cofidis, Solution Credits).

Bolj živahno – kar se slovenske udeležbe tiče – bo v tednu, ki je pred nami. V sredo se na Portugalskem prične petdnevna etapna dirka po Algarveju (kategorija 2.pro). V moštvu UAE Team Emirates bo nastopil Jan Polanc. Isti dan se v Španiji pričenja tudi petdnevna dirka po Andaluziji (2.pro), kjer bo za ekipo Bahrain McLaren dirkal Matej Mohorič. Dan kasneje, torej v četrtek, bo v Turčiji začetek štiridnevne dirke po Antalyji (2.1), kjer se bo prvič v novi sezoni predstavila novomeška ekipa Adria Mobil.

V nedeljo, 23. februarja, pa se pričenja dirka po Združenih arabskih emiratih (7 etap, 2. UWT), kjer bo najvišja mesta napadal Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). O nastopih slovenskih asov bomo poročali tudi na naši spletni strani in družabnih medijih.

KZS