Mezgec si je poškodoval gleženj, Bole koleno

Mezgec si je poškodoval gleženj, Bole koleno

Doha, 16. oktobra – Maloštevilna slovenska članska ekipa se iz svetovnega prvenstva domov vrača razočarana in v slabem zdravstvenem stanju. Luka Mezgec in Grega Bole sta se pri padcu poškodovala, kako resne so poškodbe, pa v Katarju niso ugotovili, bolj bo jasno po rentgenskih posnetkih, ki jih bosta opravila v domovini.

Bole, ki ni bil dolgo v dirki, si je poškodoval koleno, v slovenskem taboru upajo, da so bolečine bolj posledica udarca kot pa težje poškodbe, medtem ko je jasno, da si je Mezgec zvil gleženj, dobil nekaj odrgnin, poleg tega pa ga boli tudi v zapestju, ki ga je maja letos na Jesenicah že operiral. Zagotovo sta oba že končala letošnjo sezono, gledalci ju ne bodo mogli videti ne v Podsmreki, kjer bo konec tedna zaključna slovenska dirka, ne v Dubaju, kjer bi moral Mezgec nastopati.

“Upam, da poškodbe niso preveč resne, več bo znanega naslednji teden. Do nesreče je prišlo pri veliki hitrosti, moj klubski kolega Luke Durbridge je imel okvaro, zato se je pomaknil k robu in bil tam, kjer ne bi smel biti. Jaz sem ga spregledal, se vanj zaletel, nato pa samo razmišljal, kako se skrčiti in zavaliti kot žoga,” je dejal Mezgec, ki pa do Avstralca nima nobenih zamer.

“Z Lukom sva se srečala že v ambulantnem vozilu, kjer sva spregovorila nekaj besed. Ni nobene zamere, tudi jaz sem že delal take napake in povzročil kakšno nesrečo,” Mezgec ni jezen na klubskega kolega.

(vir: STA)