• Monika Hrastnik v Mariboru do četrtega mesta, Berginc za uvrstitvijo iz kvalifikacij

Svetovni pokal na domačih tleh je zaključen. Monika Hrastnik, sveže okronana evropska prvakinja, je v Mariboru v finalni vožnji osvojila četrto mesto z zaostankom +4.493.

V finalni vožnji, kjer se je pomerilo najboljših 15 deklet, je zmagala Myriam Nicole, ki je za 1,32 sekunde prehitela drugouvrščeno Italijanko Eleonoro Farino, ki je tako dosegla svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Tretja je bila svetovna prvakinja, Švicarka Camille Balanche, z zaostankom 3,19 sekunde za zmagovalko. Na četrtem je končala naša prvakinja Monika Hrastnik, njen zaostanek pa je znašal 4,49 sekunde.

Foto Marko Obid / mtb.si

Pri moških je Vergier dobil že četrto mariborsko dirko zapored, če štejemo še evropsko prvenstvo izpred tedna dni, saj je lani tu zmagal kar dvakrat. Zadnji na progi je bil danes za 1,75 sekunde hitrejši od drugouvrščenega rojaka Thibauta Daprela, ki ostaja vodilni v svetovnem pokalu. Tretje mesto je osvojil Britanec Laurie Greenland, s četrtim je navdušil neuničljivi Južnoafričan Greg Minnaar, ki bo letos dopolnil 40 let, s petim pa se bo moral potolažiti zmagovalec Maribora izpred dveh let, Francoz Loic Bruni, za katerega je to vendarle najbolja uvrstitev letos. (mtb.si)

Luka Berginc, ki je v kvalifikacijski vožnji dosegel odlično dvajseto mesto, je takoj v začetku finalne vožnje naredil večjo napako in izgubil večino hitrosti. Nato je spet pridobival in na koncu osvojil 35. mesto, njegov zaostanek pa je znašal 10,18 sekund. Naš drugi finalist je bil Žak Gomilšček, za katerega je bilo to prvo člansko finale. Dirko je zaključil na 47. mestu, z dobrih 12 sekund zaostanka za zmagovalcem.

Foto Marko Obid / mtb.si

Vse gorske kolesarje, tudi vse naše najboljše spustaše, naslednji teden čaka svetovno prvenstvo v italijanskem Val di Solu.