Na obisku v Ljubljani generalni sekretar Evropske kolesarske zveze

• Na obisku v Ljubljani generalni sekretar Evropske kolesarske zveze

Predsednik Kolesarske zveze Slovenije Tomaž Grm je v Ljubljani na uradnem obisku gostil generalnega sekretarja Evropske kolesarske zveze (UEC) Enrica Della Caso.

19. januar

Sestanka, ki je potekal ob strogih spoštovanjih vseh ukrepov, ki veljajo za preprečitev širjenja virusa Covid-19, sta se udeležila še generalni sekretar Kolesarske zveze Slovenije mag. Aleš Kalan in predstavnik za stike z javnostmi pri UEC Stefano Bertolotti. V večurnem plodnem pogovoru so se dotaknili marsičesa, glavni poudarki pa so bili:

– navdušenje nad uspehi slovenskih kolesarjev, še posebej sta prisluhnila zgodbi, kako sta do svetovnega vrha pot prehodila Tadej Pogačar in Primož Roglič,
    – predstavljeni so bili strateški projekti Kolesarske zveze Slovenije, ki vključuje tudi razvoj sodobnih kolesarskih panog, kot je npr. pumptrack,
    – Evropsko prvenstvo v spustu v Mariboru za obdobje 2021 do 2023 za elitne kategorije ter kategorije mladih in veteranov, ki ga je Slovenija dobila na podlagi dobrih odnosov KZS z UEC,
    – pogovor je potekal tudi o organizaciji Evropskega prvenstva na velodromu v Novem mestu za mladince leta 2023 in o razvoju velodroma v Sloveniji,
    – za slovensko kolesarstvo je zelo pomemben sporazum z italijansko deželno zvezo Furlanijo Julijsko Krajino, da lahko slovenski kolesarji nastopajo na dirkah v Italiji in potrjeno je, da bo tudi za naslednje obdobje 2021-2024 sporazum podpisan,
    – kot veliko priložnost za zanimiv kolesarski dogodek preko zime je Della Casa izpostavil ciklokros, ki združuje tako cestne kot gorske kolesarje in doživlja velik bum. Že jeseni 2021 je napovedana Evropska liga v ciklokrosu.

KZS