Na prvi tekmi Žakljeva 39., Naglič 65.

• Na prvi tekmi Žakljeva 39., Naglič 65.

Francoski gorski kolesar Victor Koretzky je zmagovalec prve tekme za svetovni pokal v olimpijskem krosu v nemškem Albstadtu. V ciljnem sprintu je ugnal Švicarja Nina Schurterja. Tretje mesto je zasedel še en Švicar Mathias Flückiger. Edini slovenski predstavnik Rok Naglič je bil 65.

9. maj

Na dirki sta nastopila tudi zvezdnika cestnega kolesarstva, Nizozemec Mathieu van der Poel in Britanec Tom Pidcock. Van der Poel več kot leto in pol ni dirkal v gorskem kolesarstvu, danes pa je napadel v prvem krogu in kasneje nekoliko popustil. Na koncu je zasedel sedmo mesto, Pidcock pa je bil peti.

V boju za zmago je bila četverica povsem skupaj zadnjih nekaj krogov, tik pred zadnjim ovinkom pa je Koretzky prehitel sedemkratnega zmagovalca svetovnega pokala Schurterja in slavil prvo zmago v svetovnem pokalu. Flückiger je na tretjem mestu v cilju zaostal 23 sekund.

Naglič je kot edini slovenski predstavnik med člani zasedel 65. mesto z zaostankom 7:19 minute.

Pri članicah je bila najboljša 21-letna Francozinja Loana Lecomte. Druga je bila njena rojakinja Pauline Ferrand-Prevot, tretje mesto pa je zasedla debitantka Američanka Haley Batten. Edina slovenska predstavnica Tanja Žakelj je bila 39.

Mladinci so bili na startu v soboto. V moški konkurenci do 23 let je bil od Slovencev najboljši Matjaž Lozar na 75. mestu, Matic Kranjec Žagar pa je bil 113. Pri mladinkah je Vita Movrin odstopila v četrtem krogu.

V petek v sprinterski preizkušnji Slovencev ni bilo na startu najboljše štirideseterice tekmovalcev.

KZS/STA