Naglič šesti v Turčiji, Jereb na 15. mestu v Italiji, Žakljeva suverno do zmage

• Naglič šesti v Turčiji, Jereb na 15. mestu v Italiji, Žakljeva suverno do zmage

V preteklih dneh so kolesarji v krosu dirkali na različnih prizoriščih, kjer so osvojili dobre rezultate, na žalost pa jih je nekaj tudi zbolelo.

Rok Naglič je prvo dirko v Turčiji, kategorije UCI C2, zaključil na šestem mestu. Kazalo je še bolje, a je zaradi težav tik pred ciljem izgubil tri mesta. Naslednja dirka ga čaka že jutri, dve pa še v soboto in nedeljo.

Večje število kolesarjev se je odpravilo v sosednjo Italijo, kjer so nastopili na dirki Ca’neva trophy, prav tako UCI druge kategorije. Najboljši rezultat je osvojil Tine Jereb, ki je dirko starejših mladincev končal na 15. mestu. Zelo dobro je kazalo tudi Juretu Rusu, a se mu je žal strgala veriga in dirke ni zaključil. Vozil se je med najboljšimi desetimi kolesarji. Nace Gnezda je končal na 44., Miha Smrdel pa 48. mestu v isti kategoriji.
    Med mladinkami je nastopila tudi Daša Mlakar (MBK Črni Vrh), ki pa dirke ni končala.

V članski kategoriji je potekal pravi mali svetovni pokal. Skupaj so nastopili kolesarji U23 in elite, zato je bila dirka izredno težka. Jakob Klemenčič je s krogom zaostanka končal na 40. mestu, Matjaž Lozar pa z dvema na 58. mestu.
    Zasedba na dirki bi morala biti večja, žal pa so Vita Movrin, Teo Pečnik in Matic Kranjec Žagar zboleli.

Zaključila se je tudi etapna dirka 4Islands po kvarnerskih otokih. Tanja Žakelj je skupaj z Urbanom Ferenčakom (Unior Sinter) zmagala v kategoriji mešanih parov, Blaž Žle in Gregor Dimic (Tanca Coaching – Calcit bike team) pa sta v moški kategoriji dosegla 15. mesto.