Novi državni prvaki v disciplini Enduro

• Novi državni prvaki v disciplini Enduro

Včeraj se je v Ajdovščini odvila prva dirka serije SloEnduro, ki je hkrati štela za naslove novih državnih prvakov.

Na dolgi trasi, kjer so nastopali tekmovalci elite ženske, masterji in starejši mladinci ter na kratki, kjer so se pomerili mlajši mladinci in mladinke, dečki do 15 let in kolesarji brez licence, je skupaj nastopilo več kot 140 tekmovalcev. Proge je otežilo vreme, ki je razmočilo teren in poskrbelo, da je tehnično znanje prišlo še bolj do izraza.

Z nekaj spremembami v pravilniku serije SloEnduro, je bila to prva dirka letos z novim načinom dirkanja, kjer je uradni trening pred dirko obvezen. Napeto dirkanje, dobre trase in super vzdušje so na stopničke postavili nove državne prvake.

Med člani je postal prvak Vid Peršak (Orbea Fox Enduro team), na drugem mestu je končal Tim Jež (Kamplc racing team), na tretjem pa David Ivartnik (Energijateam.com).

Med članicami je brez konkurence prvo mesto osvojila Gaja Kravanja (KK Črn trn).

V kategoriji Master 1 je majico oblekel Blaž Černigoj (Kamplc racing team), na drugem mestu je dirko končal Janko Bačnar (Pedal racing team) in na tretjem mestu Tadej Razpet (Kamplc racing team).

V kategoriji Master 2 je državni prvak postal Primož Štrancar (Orbea Fox Enduro team), podprvak je Sebastjan Stres (Kamplc racing team), na tretjem mestu pa je končal Peter Bošnik (MTB Trbovlje).

V najvišji kategoriji veteranov, Master 3, sta nastopila le dva tekmovalca. Zmagal je Uroš Ogris (MTB Klub Kranj), na drugem mestu se je uvrstil Martin Brus (Kamplc racing team).

V kategoriji starejših mladincev je državni prvak postal Miha Smrdel (MBK Črni vrh), sicer kolesar v krosu. Omeniti velja, da je v absolutni razvrstitvi končal le za Vidom Peršakom. Na drugem mestu med mladinci je končal Jernej Kavčič (KD Sloga 1902 Idrija), prav tako sicer kolesar v krosu.Na tretjem mestu v razvrstitvi za DP pa je končal Rok Grabljevec (KD Zverinice).

Med mlajšimi mladinci je prav tako slavil kolesar olimpijskega krosa, Blaž Kavčič (KK Završnica), na drugo mesto se je uvrstil Marsel Pirih (Pedal racing team), na tretje mesto pa Maj Babačič (Calcit bike team).

Pri mlajših mladinkah je slavila Tina Smrdel (MBK Črni vrh), na drugem mestu je končala Eva Palka (KD Zverinice), na tretjega pa se je uvrstila Ana Inkret (Calcit bike team).

Zadnja kategorija, ki je štela za državno prvenstvo so fantje do 15 let. Državni prvak je postal Ažbe Kalinšek (Bikehanic -20Chocolate), podprvak pa Jakob Lorber (KK Završnica). Na tretjem mestu je končal Matija Ferjančič (Kamplc Racing team).

Na dirki je sicer nastopilo 76 kolesarjev na dolgi trasi ter 67 kolesarjev na kratki trasi.

Naslednja dirka serije SloEnduro bo 6. junija v Ilirski Bistrici.

Nosilci majic prvakov 2021 (foto SloEnduro)