OD PETKA DO NEDELJE BOJ ZA NASLOVE DRŽAVNIH PRVAKOV NA VELODROMU


 • OD PETKA DO NEDELJE BOJ ZA NASLOVE DRŽAVNIH PRVAKOV NA VELODROMU

  OD PETKA DO NEDELJE BOJ ZA NASLOVE DRŽAVNIH PRVAKOV NA VELODROMU

  Od 4. do 6. februarja, se bodo na velodromu v Češči vasi pri Novem mestu zvrstila državna prvenstva na dirkališču za kolesarje moških mladinskih ter elitnih kategorij. Kolesarji, ki v večini nastopajo v slovenskih cestnih klubih, se bodo pomerili v sprintu, ekipnem sprintu, kronometru (500m in 1km), posamični zasledovalni vožnji, ekipni vožnji, dirki na točke, dirki na končni cilj, dirki na izpadanje, omniumu ter madisonu. Tekmovanja se bodo pričela vsak dan od 10 ure dopoldne pa vse do 20 ure, razen v nedeljo, ko bo kot zadnji od 16 do 17:30 na sporedu izredno atraktivni madison.

  Dirkališčno kolesarstvo je olimpijska disciplina, kjer je na voljo veliko število olimpijskih medalj. Z nedavno rekonstrukcijo in pokritjem velodroma v Novem mestu, je v Sloveniji dirkališčno kolesarstvo pridobilo nov zagon. Kolesarska Zveza Slovenije, zato v sodelovanju s klubi, namenja tej interdisciplinarni veji kolesarstva vse več pozornosti. Prvi znaki dobrega dela in potenciala, ki ga kažejo slovenski kolesarji, so se pokazali na nedavni mednarodni dirki na Portugalskem, kjer je mladinski kolesar Adrie Mobil, Žak Eržen zmagal v omniumu ter osvojil še drugo mesto na dirki na točke.

  Tridnevni vikend spektakel bo na t.i. »stadionski obliki« dirkanja prava paša za oči za vse ljubitelje kolesarstva (pod pogojem pct). Ravno tako bo na socialnih omrežjih Kolesarske Zveze Slovenije na voljo vsakodnevni internetni prenos zadnjih treh ur prvenstva.

  Rezultate najdete na: https://drive.google.com/drive/folders/1YaKFyczcG4C1kj8cq9a-x69oBfl0_Sne?usp=sharing

  Kolesarska zveza Slovenije

  Comments are closed.