Odbor za gorsko kolesarstvo potrdil nove selektorje

• Odbor za gorsko kolesarstvo potrdil nove selektorje

Odbor za gorsko kolesarstvo na Kolesarski zvezi Slovenije je v ponedeljek, 12.4.2021, izbral selektorje za discipline Olimpijski kros, Spust, Enduro in 4 kros. Selektor discipline BMX bo potrjen na naslednji seji.

XCO

Selektor reprezentance v krosu ostaja Matjaž Budin, ki sicer prihaja iz Mountainbike kluba Črni vrh. Po uspešnem delu v zadnjih treh letih, bo nadaljeval z uresničevanjem programa, ki temelji na večji podpori in razvoju mladih reprezentantov, mladincev, ter kolesarjev U23 in Elite. Glavni cilj je ustvariti močno ekipo tekmovalcev, ki se bodo v prihajajočem kvalifikacijskem obdobju borili za slovensko kvoto na Olimpijskih igrah v Parizu.

Spust in enduro

Dosedanjega selektorja Miho Jakopiča bo nasledil Sebastjan Zmrzljak iz MTB Trbovlje. Prej poznan kot dolgoletni tekmovalec v spustu, organizator svetovnega pokala na Lošinju, bi rad v naslednjih sezonah dvignil nivo in pogoje za tekmovalce v spustu. Glavna cilja letošnje sezone sta Evropsko prvenstvo, ki bo na domačih tleh v Mariboru in izkoristiti prednost domačega terena in osvojiti medalje ter svetovno prvenstvo v Val di Sole, kjer lahko tekmovalci še izboljšajo lanske dosežke. Dolgoročno je cilj vključiti več mladih v reprezentančne treninge in priprave ter povečati medijsko podprtost.

4 kros

Selektor v 4-krosu je postal Klavdij Blažko iz Kolesarskega kluba Črn Trn, kjer se tudi sicer kot en redkih klubov ukvarjajo z razvojem te discipline v Sloveniji. Cilj je tudi za kolesarje drugih klubov organizirati treninge na progi v Ajdovščini, cilj sezone pa dobra priprava na Svetovno prvenstvo v Val di Sole. Pozornost bo usmeril tudi na Pumptrack, ki je dober potencial za 4kros, kot tudi BMX.