Odbor za množičnost in rekreacijo pri Kolesarski zvezi Slovenije razglasil najboljše v sezoni 2021

V klubu Kubo v Vodicah je na zaključni prireditvi Odbor za množičnost in rekreacijo pri predsedstvu KZS , ki je bila v soboto 23. oktobra 2021 podelil pokale in medalje najboljšim v točkovanju za Pokal Slovenije v vzponih in cestnih dirkah ter za skupni dosežek. Podelili tudi posebni priznanji za tekmovalne dosežke na podlagi tretje alineje člena 9-a Tekmovalnega pravilnika OMR. Pri klubih je prvo mesto zasedel ŠD Bam.Bi z 2463 točkami, drugi je bil KD LPP z 2340 točkami tretje mesto pa je pripadlo KD Brda Dobrovo z 2136 točkami. Posebni priznanji za tekmovalne dosežke sta prejela:

Andrej Žavbi
    Posebno leto za posebne dosežke. Ko so je ob začetku leta formiral koledar in so bile dirke planirane
    že aprila, so se mu želje po dirkanju ob odpovedi dirk razblinile. Kot zelo tekmovalna oseba in želja po
    višje, močneje je našel nov cilj.
    Po tihem si je cilj zastavil že ob koncu lanske sezone, ko je videl, da gre lahko hitreje. Celotno zimsko
    in pripravljalno obdobje se je pripravljal in pilil formo. Zadnji mesec je bil njegov dom velodrom v
    Novem mestu.
    29. aprila je napadel in tudi uspešno izboljšal svetovni rekord v vožnji na 1 uro. Rekord, ki ga je imel
    že prej v lastni roki je izboljšal za 523m in se ustavil pri 46.255m.
    Ob koncu avgusta se je udeležil svetovnega prvenstva v kronometru s starejšimi kolesi – Vintage
    World Championship v st. Johannu v Avstriji in postal že tretjič svetovni prvak.
    Sezono je kronal že z dvema naslovoma državnega prvaka.

Tina Ušeničnik
    zaradi izjemnih tekmovalnih dosežkov v preteklem letu, ki med drugim vključujejo tudi naslova svetovne
    prvakinje v vožnji na čas in na cestni dirki.