Prihodnji teden bo redna skupščina KZS

• Prihodnji teden bo redna skupščina KZS

Spoštovani,

v procesu evidentiranja kandidatov v organe KZS in priprav na razpisano Volilno skupščino KZS je prišla pobuda za razjasnitev 16. člena Statuta KZS, ki govori o številu mandatov članov organov in funkcionarjev.

Sestalo se je predsedstvo KZS in na svoji seji, 19.1.2021 z enajstimi glasovi ZA in tremi vzdržanimi sprejelo soglasen sklep o predlogu spremembe statuta tako, da bi imeli organi in funkcionarji neomejeno število mandatov.

Druga pobuda za spremembo statuta je bila glede sestave predsedstva, kjer ima sodniška organizacija po funkcionalnem načelu eno mesto (predsednik sodniške organizacije). Ker sta v sklopu KZS sedaj dve sodniški organizaciji, je potrebna ustrezna sprememba statuta. Predsedstvo bo predlog posredovalo najkasneje do ponedeljka, 25.1.2021.

Kot predsednik KZS želim, da se v izogib zapletom pri volitvah zadeve najprej ustrezno razjasnijo na redni skupščini, potem pa bomo na podlagi sprememb statuta pripravili Volilno skupščino.

Obveščam vas, da tehnične priprave na skupščino potekajo naprej, ODPADEJO pa predvideni razširjeni odbori, ki so bili v prvi vrsti namenjeni predstavitvi kandidatov.

V prilogi poleg vabila s spremenjenim dnevnim redom najdete tudi štiriletno poročilo o delovanju KZS, okvirno finančno poročilo pa bo predstavljeno na sami skupščini (o finančnem delu se bo glasovalo na volilni skupščini, ko bosta izdelana bilanca društva in izkaz uspeha za leto 2020).

Verjamem, da bomo vsi skupaj, tako, kot naše kolesarke in kolesarji, pokazali veliko pozitivne energije, zato se veselim srečanja z vami.

Pa čeprav samo virtualno.

Kolesarski pozdrav,

Tomaž Grm, predsednik KZS