Priprave v Ajdovščini uspele


 • Priprave v Ajdovščini uspele

  Kolesarska zveza Slovenije je med 7. in 9. februarjem v Ajdovščini organizirala priprave za gorske kolesarje, ki sta se jih udeležili reprezentanci v krosu in spustu. 

  10. februar

  _MG_7576Priprave so potekale v okolici Mladinskega hostla Ajdovščina, kjer so se za naše kolesarje potrudili z dobro namestitvijo in čim boljšimi pogoji za treninge. Selektorja Matjaž Budin, Miha Jakopič in trenerji Gregor Dimic, Simon Erjavec, Primož Ravnik in Žiga Pandur so začrtali pester in izčrpen program, ki je vseboval kolesarske treninge sestavljene iz testiranj, voženj na terenu in treningov tehnike, teoretičnih predavanj o prehrani, antidopingu in nastavitvi amortizerjev. Med drugim je Jan Starman, predsednik Odbora za gorsko kolesarstvo, predstavil Kodeks reprezentance, ki je temelj vedenja in pogoj za nošenje državnega grba na kolesarskih dresih.

  Gorski kolesarji, ki so se zbrali v številčni zasedbi, so se prvič letos združili v sklopu reprezentance. V petek so kolesarji olimpijskega krosa opravili že dva treninga – testiranje in trening tehnike, kjer je strokovno delo odlično opravljal Primož Ravnik – Figaro, spustaški del ekipe pa se je pridružil v večernih urah.

  _MG_7897V soboto in nedeljo pred zajtrkom je reprezentanca dan začela z jutranjim sprehodom in razgibalnimi vajami, kmalu pa je sledil še trening. Kolesarji so bili razdeljeni v štiri ekipe – žensko, ki jo je vodil Simon Erjavec, U17 pod vodstvom selektorja Matjaža Budina, starejša, v kateri so bili starejši mladinci, mlajši člani in člani, pa je vodil Gregor Dimic. Ekipa v spustu je treninge opravljala pod vodstvom selektorja Mihe Jakopiča in Žige Pandurja.

  Sobotni dan je bil zelo pester – kolesarji so dopoldne najprej opravili trening tekmo in testiranja, v popoldanskem času so člani opravili še vzdržljivostni trening na terenu, mlajši mladinci pa izpolnjevali tehniko. Preostanek reprezentance je v telovadnici Zavoda za šport Ajdovščina opravila lažji kondicijski trening in se regenerirala za zadnji dan priprav.

  Nedeljo je ekipa v spustu izkoristila za shuttle oziroma spuste na terenu s pomočjo kombija, ekipe v krosu pa so opravile daljši vzdržljivostni trening. S kosilom so priprave uspešno zaključili. Za gorske kolesarje sledi nekaj dni zasluženega počitka, nato pa se večina že odpravlja na naslednje klubske priprave.

  Odbor za gorsko kolesarstvo je s pripravami v Ajdovščini uspešno začel uresničevati nov program dela z reprezentanco, s katerim bi lahko omogočili boljše pogoje za treninge in razvoj mladincev ter članov, ter tako ustvarili potencialne kandidate, ki bi zbirali točke za nastop na naslednjih olimpijskih igrah v Parizu.

  KZS

  Comments are closed.