Prvenstvo se pričenja z mešano štafeto

• Prvenstvo se pričenja z mešano štafeto

Vse je nared za pričetek svetovnega prvenstva, ki ga gosti Britanski Yorkshire. Za uvod bo na sporedu nova disciplina, mešana štafeta v vožnji na čas. Tudi s slovensko udeležbo.

ogrevanjeUvodni dan prvenstva bo v znamenju nove discipline, ki je nadomestila kronometer poklicnih moštev. V konkurenci 11 ekip bo tudi Slovenija, ki bo štartala kot peta (ob 15:09 po slovenskem času).  Slovenski dres bodo nosili Tadej Pogačar, Jan Tratnik, Jaka Primožič (namesto Primoža Rogliča, ki še ni povsem okreval po padcu na Vuelti), Eugenia Bujak, Urška Bravec in Urška Pintar. V Harrogateu, kjer bosta tako start in cilj, je v nedeljo dopoldne močno deževalo, občasno deževje pa je napovedano tudi za čas dirke in utegne premešati karte na progi.

Kako poteka nova disciplina? Najprej bodo en krog, dolg 14 kilometrov, odpeljali kolesarji. Ko pride drugi od trojice v cilj, štartajo dekleta, ki jih čaka isti krog. Ko pride drugo dekle na cilj, se ura ustavi.

Program SP:

nedelja, 22. september: mešana štafeta (Pogačar, Tratnik, Primožič, Bravec, Bujak, Pintar)
    ponedeljek, 23. september: kronometer- mladinke (Ahačič, Jančič), mladinci (Murn, Glivar)
    torek, 24. september: kronometer – moški U23 (Primožič) in ženske Elite
    sreda, 25. september: kronometer – moški Elite (Roglič, Tratnik)
    četrtek, 26. september: cestna dirka – mladinci
    petek, 27. september: cestna dirka – mladinke, moški U23