Pumpaj Slovenija, drugič: Laško, četrtek, 16. september

• Pumpaj Slovenija, drugič: Laško, četrtek, 16. september

V Laškem, v četrtek od 15. ure dalje otvoritev novega pumptracka za dvorano Tri lilije, tekmovanje in spremljevalni spored za mlade – Grbine so fine, Filip Flisar, Foksijeva šola in še dobrodelno kolesarjenje.

Pumpaj Slovenija, prenovljena serija tekmovanj za državni pokal na pumptrackih širom Slovenije, se je z velikim pompom začela konec avgusta v Zagorju ob Savi. Zdaj pa gremo dalje in to kar med tednom: v četrtek 16. septembra se serija ustavi na čisto novem pumptracku v Laškem.

Skupaj s STIK Laško, Občino Laško in Kolesarskim klubom Laško bomo slovesno odprli novi objekt za športno dvorano Tri lilije in na njem še tekmovali ter izvedli spremljevalni in dobrodelni program Grbine so fine.

Spored

Grbine so fine (spremljevalni program)

15:00 – 18:00 – Foksijevi kolesarski izzivi

15:00 – 18:00 – Foksijeva kolesarska šola

20:00 – 20:30 – En krog za razvoj

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija

15:00 – 16:45 – Prijave

16:00 – 17:00 – Prosti trening za tekmovalce

17:15 – 18:15 – Kvalifikacije

18:30 – 20:00 – Začetek tekmovanja

Razglasitev zmagovalcev pumptrack dirke 30 min po dirki

Spremljevalni program Grbine so fine je brezplačen animacijski program, kjer se bodo lahko najmlajši otroci (od 4 do 8 let) preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih Foksijevih kolesarskih izzivih. Spremljal in spodbujal jih bo lisjak Foksi, maskota OKS-ZŠZ, ki je za vse vztrajne pripravil posebno pozornost. Z nami bo tudi pumptrack ambasador Filip Flisar.

Nekoliko starejši otroci (od 9 let naprej) pa se bodo lahko udeležili Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Na voljo bo tudi brezplačna izposoja BMX koles.

V tekmovanju Pumpaj Slovenija bo poleg uradnih kategorij odprta še kategorija za vse, stare 3 leta ali več, ki bi se radi pomerili na skirojih, poganjalčkih in rolkah.

Z dobrodelno akcijo En krog za razvoj se bo na lokalnem pumptrack poligonu v času dogajanja izvedlo dobrodelno kolesarjenje.

Nosilca projekta sta Kolesarska zveza Slovenije (KZS) in Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ).

Prijave na prijavim.se https://prijavim.se/calendar/checkings/4267/drzavni_pokal_pumpaj_slovenija_s_spremljevalnim_programom__grbine_so_fine_2021

Razpis z vsemi podrobnostmi https://pumptrack.si/wp-content/uploads/Razpisi/Razpis_Lasko_2021.pdf