Pumpaj Slovenija prvič v Velenju


 • Pumpaj Slovenija prvič v Velenju

  Pumpaj Slovenija prvič v Velenju

  V soboto, 1. oktobra bomo na šesti dirki državnega pokala Pumpaj Slovenija dobili končne razvrstitve najboljših v pumptracku. Kot vedno, bomo celodnevno dogajanje zaokrožili s programom za najmlajše Grbine so fine in dobrodelno akcijo En krog za razvoj.

  Pokal Pumpaj Slovenija so letos gostili v Luciji, Ribnici, Vrhniki, Zagorju ob Savi in Cerkljah na Gorenjskem, prvo oktobrsko soboto pa bodo mojstri pumptracka dirkali še v Šaleški dolini. Poligon na Vodnikovi cesti se razteza na 1400 m2, vozna površina meri 270 m2, proga je dolga 180 metrov. V Velenju sicer pumpajo že štiri leta, prvič pa ga bo po zaslugi KD Lignit in Zavoda za šport Velenje obiskal pokal Pumpaj Slovenija.

  Pumpaj Slovenija za mojstre, Grbine so fine za bodoče šampione

  Mojstri pumptracka? Tako je. Na nedavni dirki v Tošovicah je slovenska reprezentanca v pumptracku s četrtfinalistom Gajem Gorzo na čelu dokazala, da sodi tik pod vrh tudi v mednarodni konkurenci. To so fantje, ki skupaj s še mlajšimi talenti krojijo tudi vrh slovenske pumptrack scene. Med najboljšimi je tudi nekoliko presenetljivi zmagovalec zadnje dirke v Cerkljah na Gorenjskem Jan Skornšek, ki bo v Velenju dirkal na domačem pumptracku.

  Tudi tokrat bo tekmovalni del spremljala šola pumpanja Grbine so fine z ambasadorjem Matejem Žanom, lanskim državnim prvakom v BMX-u prostega sloga. Pri izobraževalnem programu bo Matej združil moči z lokalnim učiteljem Urošem Klaužem, selektorjem za disciplino BMX race, ki bi ga še najbolje opisali kot legendo BMX-a in gorskega kolesarstva pri nas. Razgibavanja željnim otrokom bodo za izposojo na voljo tudi kolesa BMX pokrovitelja Bičikleto.

  En krog za razvoj dobrodelno za izvedbo športnega dne

  Seveda bo s Foksijevimi kolesarskimi izzivi za otroke sodeloval tudi lisjak Foksi, najprepoznavnejši obraz OKS-ZŠZ, ki je pri izvedbi programa Grbine so fine partner Kolesarske zveze Slovenije. Na spretnostnem poligonu se pripravlja sedem izzivov, Foksi je za najvztrajnejše pripravil tudi posebno pozornost.

  Po pokalni dirki bo do razglasitve rezultatov dovolj čas za dobrodelno akcijo En krog za razvoj, kjer bodo udeleženci s pumpanjem in bunny hopi zbirali sredstva za izvedbo športnega dne četrtošolcev v lokalni osnovni šoli. Več kot bo krogov in više kot bodo skakali, več sredstev se bo nabralo.

  Dodatno: gorskokolesarska tura na Skalni vrh

  Bi se iz urbane džungle odpeljali v gozd? Domači gorski kolesarji pripravljajo organizirano turo na Skalni vrh. Sredi junija so namreč na pobočjih Vodemle nad Velenjem po zaslugi pridnih članov KD Lignit odprli nove gorskokolesarske poti Vodemla trails z izhodiščem na Skalnem vrhu.

  Start 20 kilometrov dolge ture s 600 metri višinske razlike bo ob 10.00 pred pumptrackom. Vodila jo bo vodnica gorskega kolesarstva Polona Strasser, kot domači poznavalec stezic pa se bo pridružil pobudnik projekta ureditve Vodemla trails Aleš Goličnik iz KD Lignit.

  Pumpanje od jutra do večera

  Program Grbine so fine se s prijavami začne že ob 9.45, Foksijevi kolesarski izzivi za najmlajše in Foksijeva kolesarska šola za starejše pa ob 10. uri. Kvalifikacije dirke Pumpaj Slovenija se začno ob 13. uri, finale ob 15. uri. Dobrodelno kolesarjenje En krog za razvoj bo med 16.45 in 17.45.

  Predprijave na dirko pokala Pumpaj Slovenija potekajo do vključno četrtka, 29. septembra na portalu prijavim.se, razpis je na voljo tukaj. Dogodek najdete tudi na Facebooku.

  Za jedačo in pijačo bo poskrbela Gostilna Križnik, za nagrade pa pokrovitelji dogodka: Rog Bikes, Factory Store, Ride iz Murska Sobote in Zavarovalnica Triglav. Lokalni pokrovitelj je Občina Velenje.

  O seriji

  Nosilec projekta Pumpaj Slovenija s programom Grbine so fine je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, naši gostitelji so lokalna društva, zavodi in občine. Pokalni pokrovitelji so trgovina in servis Bičikleto, ki je s kolesi tudi pokrovitelj Grbine so fine, Blacktown Construction GmbH, Alliance ASE in znamka Furam zase.

  Fotografije: arhiv Kolesarske zveze Slovenije

  Comments are closed.