Pumpaj Slovenija, serija tekmovanj na pumptrack poligonih

Pumpaj Slovenija, serija tekmovanj na pumptrack poligonih

Nove discipline, novi izzivi in nove možnosti! Ta konec tedna začenjamo s serijo Pumpaj Slovenija, ki združuje tekmovanja na pumptrackih oziroma grbinastih poligonih ter spremljevalne dogodke Grbine so fine za mlade.

Partnerji pri izvedbi serije so Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, Pumptrack Slovenija, naši gostitelji prireditev so lokalna društva in občine, pa še odličnega »pumptrack ambasadorja« imamo – Filipa Flisarja.

Video napovednik pa si lahko pogledate na našem Youtube kanalu:  https://youtu.be/rO2OPaa2HBQ

Tekmovanja na pumptrackih niso nič novega, stara so toliko kot pumptracki in tudi serija z imenom Pumpaj Slovenija že ima za seboj nekaj sezon. Vmes je pumptrack postal uradna disciplina Mednarodne kolesarske zveze (UCI), v kateri podeljujejo tudi naslove svetovnih prvakov. Zato gremo tudi pri nas v korak in Pumpaj Slovenija postaja državno pokalno tekmovanje, pumptrack pa ima tudi potrditev Strokovnega sveta za tekmovalni šport, ki omogoča registracije in kategorizacije tekmovalcev.

Zato vabljeni klubi iz vseh zvrsti – BMX, gorskega in cestnega kolesarstva – da se poskusite. Na pumptrack poligonu namreč razvijamo spretnosti, ki nam pridejo prav v vseh disciplinah.

Koledar Pumpaj Slovenija 2021

1. 8. – Zagorje ob Savi – Razpis in prijave https://prijavim.se/calendar/checkings/4247/drzavni_pokal_pumpaj_slovenija_s_spremljevalnim_programom_grbine_so_fine_2021
    2. 9. – Ljubljana –  Fužine
    3. 9. – Škofja Loka
      2.10.  – Apače

… kmalu dodamo še eno prireditev v omrežni skupini 03!

Več na pumptrack.si https://pumptrack.si/pumpaj-slovenija/

Kolesarska zveza Slovenije