Pumpaj Slovenija, tretjič: Škofja Loka, nedelja, 26. september

Pumpaj Slovenija, tretjič: Škofja Loka, nedelja, 26. september

Po prestavitvi ljubljanskega pumptrack vikenda bo po Zagorju ob Savi in Laškem tretja postaja Pumpaj Slovenija in spremljevalnega programa Grbine so fine to nedeljo v Škofji Loki.

Ljubljanski pumptrack vikend konec oktobra
    Ob tej priložnosti vas obveščamo, da bo dirka serije Pumpaj Slovenija, ki bi morala biti minulo soboto, 18. septembra, v KoloParku Nove Fužine v Ljubljani, na istem mestu v soboto, 30. oktobra, kot finale letošnjega pokala. V nedeljo, 31.10.2021, bo tam še državno prvenstvo v disciplini pumptrack, prav tako prestavljeno s septembrskega datuma.

Škofja Loka, prihajamo
    V Škofji Loki se dobimo na območju nekdanje vojašnice, streljaj od središča mesta. Gostilo nas bo društvo T4M skupaj z Občino Škofja Loka, Športno zvezo Škofja Loka in Ekstremnim športnim klubom Mungo.

Pumptrack so v Škofji Loki leta 2018 postavili graditelji iz Alliance ASE. Ima 420 kvadratnih metrov asfaltirane vozne površine, ob izgradnji je bil med večjimi v državi.
    Pumptrack dirka v Škofji Loki bo štela tudi za pokal B4X. To med drugim pomeni tudi okrepljene nagrade!Prijave na dirko so odprte na strani prijavim.se na povezavi https://prijavim.se/calendar/checkings/4275/drzavni_pokal_pumpaj_slovenija_s_spremljevalnim_programom_grbine_so_fine.
    Razpis z vsemi informacijami in izvlečkom pravil je tukaj.

Spored – nedelja, 26. september

Grbine so fine (spremljevalni program)
    10:00 – 14:00 – Foksijevi kolesarski izzivi
    10:00 – 14:00 – Foksijeva Kolesarska šola
    17:30 – 18:30 – En krog za razvoj

Pokalna dirka Pumpaj Slovenija
    11:00 – 12:30 – Prijave
    12:30 – 13:30 – Prosti trening za tekmovalce
    14:00 – 15:30 – Kvalifikacije
    16:00 – 17:30 – Začetek tekmovanja
    18:45 – Razglasitev zmagovalcev pumptrack dirke

Grbine so fine
    Spremljevalni program Grbine so fine je brezplačen animacijski program, kjer se bodo lahko najmlajši otroci (od 4 do 8 let) preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih Foksijevih kolesarskih izzivih. Spremljal in spodbujal jih bo lisjak Foksi, maskota OKS-ZŠZ, ki je za vse vztrajne pripravil posebno pozornost. Sodeloval bo tudi ambasador programa Grbine so fine Filip Flisar.

Foksijeva mala pumptrack šola
    Nekoliko starejši otroci (od 9 let naprej) se bodo lahko udeležili Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer bodo pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Na voljo bo tudi brezplačna izposoja BMX koles.Dobrodelno
    Z dobrodelno akcijo En krog za razvoj bomo na lokalnem pumptrack poligonu v času dogajanja izvedli dobrodelno kolesarjenje.

Nosilca projekta sta Kolesarska zveza Slovenije (KZS) in Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ).

Vse informacije o seriji so na https://pumptrack.si/pumpaj-slovenija

Kolesarska zveza Slovenije