Reprezentanca v krosu odhaja na EP v Novi Sad


 • Reprezentanca v krosu odhaja na EP v Novi Sad

  Pretekli vikend se je EP v spustu odvilo na domačih tleh, prihodnji vikend pa se bo EP v olimpijskem krosu odvilo v Srbiji, natančneje v Novem Sadu. Tja odhajajo vsi najboljši slovenski kolesarji v krosu.

  V Srbijo odhaja številčna reprezentanca, sestavljena iz A in B ekipe. Skupaj bo drese slovenske reprezentance obleklo 18 kolesark in kolesarjev, ki so bili v ekipo izbrani glede na kriterije, ki jih je določil selektor Matjaž Budin.

  Foto: Grega Stopar

  V Novi Sad odhajajo naslednji kolesarji in kolesarke:

  U19: Ema Movrin, Daša Mlakar, Miha Smrdel, Vid Brezar, Tine Jereb in Nace Gnezda

  U23: Vita Movrin, Jakob Klemenčič, Blaž Žle, Matjaž Lozar, Matic Kranjec Žagar, Jaka Starman, Jan Jereb in Mihael Štajnar

  Elite: Tanja Žakelj, Maruša Knap, Gregor Krajnc in Rok Naglič

  Poleg kolesarjev na EP odhaja tudi podporna ekipa, ki jo sestavljajo selektor Matjaž Budin, pomočnik Simon Erjavec, mehanika Peter Zupančič in Tadej Podgornik ter predsednik OGK Jan Starman.

  Reprezentanca se na prvenstvo odpravlja jutri, že v četrtek popoldne pa nekatere čaka štafeta. V petek bo na sporedu evropsko prvenstvo za veterane, kjer bosta nastopila tudi dva slovenska predstavnika – Boštjan Hribovšek in Mitja Tancik, v večernih urah pa sledi prvenstvo v eliminatorju. Tu se bodo skozi kvalifikacijsko sito prebiti štirje kolesarji – Gregor Krajnc, Jakob Klemenčič, Blaž Žle in Matic Kranjec Žagar. V soboto bodo na sporedu dirke v olimpijskem krosu za mladince in mlajše člane, v nedeljo pa za mlajše članice, članice in člane.

  Celoten teden bodo krojile visoke temperature in prah. Dogajanje na evropskem prvenstvu boste lahko spremljali na socialnih omrežjih Kolesarske zveze Slovenije.

  foto: Grega Stopar

  Comments are closed.