Reprezentanca v krosu pred odhodom na največje dirke

Reprezentanca v krosu pred odhodom na največje dirke

Za gorske kolesarje vseh disciplin prihaja vrhunec sezone. Za reprezentanco v krosu se začne že ta teden, za spustaše pa v prihodnjem.

Jutri reprezentanca v krosu odhaja na Češko, kjer se bo odvil prvi letošnji svetovni pokal, na znamenitem prizorišču Nove mesto na Morave. Svetovni pokal, ki je letos povsem okrnjen – to bo letos tudi edino prizorišče, bo tokrat imel dvojni razpored. Obeta se natrpan urnik tako za tekmovalce, kot tudi osebje, na žalost pa bo dogodek potekal brez legendarnega češkega vzdušja, saj so organizatorji v zadnjem trenutku sprejeli odločitev, da gledalcev letos ne bo.

Med člani imamo dva predstavnika: Tanjo Žakelj, ki je prav na tem prizorišču slavila zmago na dirki leta 2013 in Roka Nagliča, ki kaže dobro formo pred prihajajočimi tekmovanji. Poleg Tanje imamo še eno žensko predstavnico – Vita Movrin bo zastopala slovenske barve med mlajšimi članicami. Med mlajšimi člani pa bo nastopil tudi Matevž Govekar, ki je letos sicer podredil sezono cestnim dirkam, a je na zadnjih reprezentančnih treningih pokazal, da je lahko še vedno konkurenčen tudi na gorskem kolesu.

Na Češko odhajajo tudi štirje mladinci in ena mladinka: Jakob Klemenčič, Teo Pečnik, Blaž Žle, Matic Kranjec Žagar in Tamara Homar, ki bodo dirkali na UCI Junior World series. Za mladince, ki postajajo v mednarodnem merilu vse bolj konkurenčni, je to zadnja priložnost za testiranje forme pred odhodom v Leogang.

Spored:

• Torek, 29. septembra: 17:00 XCC ženske, 17:45 XCC moški
    • Četrtek, 1 oktobra: 8:30 XCO U23 ženske, 10:15 XCO U23 moški, 12:20 XCO ELITE ženske, 15:50 XCO ELITE moški
    • Petek, 2. oktobra: 17:00 XCC ženske, 17:45 XCC moški
    • Sobota, 3. oktobra: 9:00 XCO U19 ženske, 10:30 XCO U19 moški, 13:00 XCO U23 ženske, 15:00 XCO U23 moški
    • Nedelja, 4. oktobra: 11:50 XCO ELITE ženske, 15:20 XCO ELITE moški

Po nastopih na Češkem ekipa odhaja na Svetovno prvenstvo v Leogangu, kjer se jim pridruži še reprezentanca v spustu, nato pa sledi še Evropsko prvenstvo v krosu v Švici.