Roglič in Pogačar ostajata na vrhu


 • Roglič in Pogačar ostajata na vrhu

  Slovenska kolesarska zvezdnika Primož Roglič in Tadej Pogačar ostajata na vrhu lestvice Mednarodne kolesarske zveze (Uci). 

  7. oktober


  Primož Roglič je z zmago na prestižni enodnevni klasiki Liege – Bastogne – Liege povečal prednost na lestvici pred Tadejem Pogačarjem, ki je bil na najstarejši izmed velikih klasik tretji. Na lestvici ima 4890 točk, 22-letnik s Klanca pri Komendi pa 3970. Tretji je Belgijec Wout Van Aert z 2255 točkami.

  Oba Slovenca imata skupaj 8860 točk, kar je v seštevku nacij več kot drugouvrščena Belgija skupaj (8687 točk). V seštevku osmih najboljših kolesarjev vsake države ima Slovenija (10.614) skoraj 2000 točk prednosti pred Belgijo na drugem in Francijo na tretjem mestu (8629,83).

  Roglič bo po sicer še neuradnih podatkih dirkal na Vuelti, kjer brani 850 točk za lansko zmago, izgubil pa bo 575 točk za končno tretje mesto na Giru lani, kjer je končal na tretjem mestu. Izgubil bo tudi točke za posamične uvrstitve na etapah.

  Pogačarja na dirki po Španiji, kjer brani tretje mesto (575 točk), ne bo, prav tako pa ne bo kolesaril na dirki po Flandriji, kjer bi moral biti eden izmed favoritov za zmago, ki sicer prinaša 500 točk za lestvico Uci. Njegovo moštvo UAE Team Emirates je danes namreč oznanilo konec sezone za 22-letnika. Razlog je utrujenost po napornem nadaljevanju sezone od avgusta.

  KZS/STA

  Comments are closed.