Roglič še enkrat le za zmagovalcem

Roglič še enkrat le za zmagovalcem

Primož Roglič nadaljuje z izjemnimi predstavami v Baskiji. Tokrat naj bi bila etapa namenjena ubežnikom, a je imela predvsem Bahrain Merida drugačne načrte, zato ubežni skupini niso dovolili prevelike prednosti. Pred zadnjim vzponom je tako skupina okrog rumene majice Rogliča zaostajal le še za pol minute, čez vrh pa so že prišli v ospredju in začel se je taktični boj za zmago.

Ob Rogliču sta bila med drugim tudi Jon Izagirre in Mikel Landa, pa tudi Omar Fraile, na zadnjem vzponu pa je odpadel prvi zasledovalec Zasavca Julian Alaphilippe. Roglič je tako pomagal pri narekovanju ritma v prvi skupini, zato je že pred zaključkom porabil nekaj moči, a je kljub vsemu deloval zelo močno.

V šprintu se je Omar Fraile prilepil na njegovo zadnje kolo in ga na koncu tudi presnetil, Roglič je začel šprintati šele, ko je že imel deset metrov zaostanka in zmaga mu je spolzela iz rok. Spet se je moral zadovoljiti z drugim mestom, a se je v boju za skupno zmago znebil Alaphilippa, pred zadnjo etapo pa ima pred Gorko Izagirrejem in Baukejem Mollemo že več kot dve minuti prednosti.

Jutri ga čaka še kraljevska etapa v gorah, ko bo na sporedu kar osem kategoriziranih vzponov, rumena majica in skupna zmaga Rogliča pa ne bi smela biti ogrožena.