Roglič še vedno v rdečem

• Roglič še vedno v rdečem

Primož Roglič je z drugim mestom v tretji etapi dirke po Španiji od Lodose do Lagune Negre obdržal rdečo majico vodilnega. V seštevku ima pet sekund prednosti pred današnjim zasluženim zmagovalcem, Ircem Danom Martinom (Israel Start-Up Nation), ter 13 pred Ekvadorcem Richardom Carapazom (Ineos Grenadiers).

22. oktober

Tridesetletni Kisovčan je bil zadovoljen z razpletom tretje etape Vuelte, po kateri je ostal v rdeči majici vodilnega. “Za nas je bil to izjemen dan. Ekipa je znova opravila fantastično delo in me ves čas držala stran od težav,” je po etapi organizatorjem Vuelte dejal kolesar Jumbo-Visme, ki ga je ves čas budno spremljal moštveni kolega Američan Sepp Kuss, ta kot rezervna rešitev moštva ostaja na visokem šestem mestu v skupnem seštevku.

Razmere za kolesarjenje so bile že tretji dan zapovrstjo turobne z dežjem in nekaj več vetra. “Poleg dežja je bilo danes precej vetrovno, kar nam je le otežilo etapo. Tudi zaključek je bil zelo zahteven in hiter s številnimi napadi,” je konec tretje etape pokomentirala številka ena svetovnega kolesarstva.

V boju z Martinom, kot pravi Roglič, ni mogel storiti ničesar. “Vesel sem, da sem bil ves čas blizu najboljšim. Držal sem se Dana, toda v finišu je bil močnejši in zasluženo zmagal,” pa je še za spletno stran svojega moštva priznal Roglič. Vseeno je pred Ircem ohranil pet sekund naskoka.

V petek premikov v skupni razvrstitvi ni pričakovati, saj bo na sporedu prva ravninska etapa od Garraya do Ejee de los Caballerosa (191,7 km), na kateri se bodo bržčas udarili najboljši sprinterji na Vuelti.

Izidi, 3. etapa (Lodosa – Laguna Negra, 166,1 km):
    1. Dan Martin (Irs/Israel Start-Up Nation) 4:27:49
    2. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) isti čas
    3. Richard Carapaz (Ekv/Ineos Grenadiers)
    4. Wout Poels (Niz/Bahrain-McLaren) + 0:04
    5. Aleksandr Vlasov (Rus/Astana) 0:07
    6. Enric Mas (Špa/Movistar) 0:09
    7. Felix Grossschartner (Avt/Bora-Hansgrohe) 0:12
    8. Hugh Carthy (VBr/EF Pro Cycling) isti čas
    9. Sepp Kuss (ZDA/Jumbo-Visma)
    10. Clement Champoussin (Fra/Ag2r La Mondiale) 0:24

126. Grega Bole (Slo/Bahrain McLaren) 11:19