Roglič znova na čelu lestvice UCI

• Roglič znova na čelu lestvice UCI

Primož Roglič je po zmagi na dirki po Španiji znova zasedel prvo mesto na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI). Pred Tadejem Pogačarjem ima po novem seštevku 1182 točk prednosti, tretjeuvrščeni Belgijec Wout van Aert zaostaja 1537 točk.

10. november

Poleg obeh slovenskih kolesarskih zvezdnikov v ekipah Jumbo Visma in UAE Team Emirates so med “top 300” še štirje Slovenci. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je s 63. nazadoval na 73. mesto, Matej Mohorič (Bahrain-McLaren) je izgubil dve mesti in je trenutno na 86. mestu. Jan Polanc (UAE Team Emirates) je pridobil dve mesti in napredoval na 188., Jan Tratnik pa je z 261. napredoval na 258. mesto.

Največji skok na lestvici je naredil Ekvadorec Richard Carapaz. Kolesar moštva Ineos Grenadiers je po skupnem drugem mestu na Vuelti pridobil kar 78 mest in je na enajstem mestu.

Na klubski lestvici se je na vrh prebila nizozemska Jumbo Visma (9919), sledita ji belgijski Deceuninck-Quick-Step (9776,16) ter Pogačarjev UAE Team Emirates (8503).

Slovenija je izgubila prvo mesto med državami, na tem položaju jo je zamenjala Francija (9542,83). Drugouvrščena Slovenija je zbrala 8824, tretjeuvrščena Belgija pa 8530 točk.

Lestvica UCI (10. november):
    1. Primož Roglič (Slo) 4237 točk
    2. Tadej Pogačar (Slo) 3055