Še drugič telemark Rogliča na letošnjem Giru


 • Še drugič telemark Rogliča na letošnjem Giru

  Še drugič telemark Rogliča na letošnjem Giru

  San Marino, 20. maja – Slovenski kolesarski as Primož Roglič je z današnjo zmago v deveti etapi dirke po Italiji, svojo drugo na letošnjem Giru, vsem tekmecem poslal jasno sporočilo. “Cilj je imeti majico v Veroni,” je dal še enkrat vedeti slovenskim novinarjem v San Marinu. Prednost pred najresnejšimi tekmeci je po devetih dneh že precejšnja.

  “Traso sem poznal, po dirki od Tirenskega do Jadranskega morja sem si jo pogledal in jo enkrat odpeljal,” je pojasnil Roglič.

  “Danes se je vse izšlo, kot sem si zamislil. Pred startom je bilo malo škoda, ker se je ‘uscalo’ in je bilo do konca deževno. Skušal sem brez tveganj čez ovinke, razliko pa delati na težkih delih proge,” je dejal Roglič, ki je na letošnjem Giru zmagal v obeh kronometrih, tretji in odločilni za končni seštevek bo zadnji dan v Veroni.

  “Cilj je imeti majico v Veroni. Ne branim se, da je nimam že sedaj,” je z nasmeškom pripomnil Roglič. V skupnem seštevku je po novem drugi, za vodilnim Italijanom Valeriem Contijem zaostaja 1:50 minute. Majica vodilnega namreč prinaša dodatne medijske obveznosti, brez nje bo Zasavec tako vsaj še v ponedeljek, bržčas pa še vsaj tri dni, saj sta torkova in sredina etapa ravninski, kar pomeni, da bo lahko prihranil nekaj moči.

  Z novo vrhunsko predstavo je najresnejšim tekmecem za končno zmago poslal jasno sporočilo, da ga bo na italijanski pentlji zelo težko streti. Italijan Vincenzo Nibali denimo zaostaja eno minuto in 44 sekund, Britanec Simon Yates 3:46 minute, še več Kolumbijec Miguel Angel Lopez ali Španec Mikel Landa.

  “Zaenkrat je vse dobro. Gremo s tem fokusom dalje,” je kratek in jedrnat Zasavec.

  Prav vsi kolesarji pa se veselijo ponedeljka, ki bo prvi prost dan letošnje dirke. “Precej prav bo prišel. Za vse je isto. Dokler smo zdravi in v enem kosu, ni težav,” je zaključil Roglič.

  Zelo dobro je kronometer odpeljal Jan Polanc, ki je bil 12., skupno je 23. “V ekipi so mi dovolili, da skušam odpeljati kronometer po svojih zmožnostih. Sem zadovoljen. Mislil sem, da bom bolj utrujen. Šel sem svoj ritem. Celotno traso sem odpeljal v istem tempu.”

  Grega Bole je priznal, da se danes pretirano ni namučil, odpeljal ga je brez večjega napora in je prihranil nekaj moči za nadaljevanje Gira, ko bo eden od pomembnih pomočnikov Nibalija v delih etap, ko se bo treba prerivati za položaj. “Vincenzo je zelo razpoložen, motiviran, vsi verjamemo v njega, tudi on vase. Bomo videli,” je povedal Bole in priznal, da je bil zadnji teden zanj zelo naporen.

  Comments are closed.