Serija Pumpaj Slovenija navdušila mlade v Škofji Loki


 • Serija Pumpaj Slovenija navdušila mlade v Škofji Loki

  Tretja letošnja postaja serije Pumpaj Slovenija, državnega pokala v disciplini pumptrack, je bila Škofja Loka. Skupaj s spremljevalnim programom Grbine so fine za najmlajše, seveda.

  Pumptrack oziroma grbinasti poligon na območju nekdanje vojašnice, ki so ga leta 2018 projektirali pri Alliance ASE, ima 420 kvadratnih metrov vozne površine in je bil ob izgradnji med večjimi v Sloveniji. Je razgiban, a tekoč, hiter in zabaven. Meji na park za rolkarje in na stavbo, kjer se nahaja vrsta mladinskih organizacij ter mladinski kulturni center Pri rdeči ostrigi. V neposredni bližini živi veliko Škofjeločanov, vse to pa je recept za dobro obiskanost. Pumptrack živi in številni, ki ga uporabljajo, so se udeležili tudi dogodka.

  Najmlajši

  Celodnevni dogodek je že dopoldan pritegnil veliko družin, do 14. ure so se v Foksijevi kolesarski šoli in Foksijevih izzivih zvrstile tri skupine mladih kolesark in kolesarjev, skupaj jih je bilo kar blizu petdeset. Pod vodstvom pumptrack ambasadorja programa Grbine so fine Filipa Flisarja in inštruktorja Davida Ivartnika so osvojili vrsto osnovnih kolesarskih veščin.

  Dobrodelno

  Program Grbine so fine se je zavlekel pod večer z dobrodelno akcijo En krog za razvoj. Dvajseterica je s 85 krogi, opravljenimi na pumptracku, zbrala 170 evrov, še 370 so jih prislužili tisti, ki so skakali v višino. Boris Režabek je preskočil letev na višini 90 cm, še trojica se je ustavila pri 80 cm. Skupno 540 evrov za izvedbo športnega dne škofjeloških osnovnošolcev na pumptracku bo doniralo podjetje Invida.

  Dirkanje

  Dirke Pumpaj Slovenija se je udeležilo 42 kolesark in kolesarjev, še po trije so se pomerili v odprtih kategorijah na skirojih in rolerjih. Nekaj udeležencev od drugod je gotovo pritegnilo, da je dirka štela tudi za serijo B4X, ki združuje tekmovanja v različnih disciplinah s poudarkom na mlajših kategorijah.

  V številnih kategorijah je bilo napeto – z dvoboji, kjer so o zmagovalcu odločale stotinke, ter s preobrati, kjer so po kvalifikacijah niže uvrščeni kolesarji izločili zmagovalca kvalifikacij.

  Z največ dirkanja so postregli najmlajši v kategoriji U9 z osmimi dvoboji od četrtfinala do velikega finala, le da član KD Rajd Aleksandar Gajić tu ni dovolil presenečenj. Zato pa je naprimer v naslednji kategoriji po starosti, pri U11, Mark Harnold Švajger iz Golovec trails na BMX kolesu za prosti slog in ulico ugnal našpičene BMX dirkače. Ponekod pa so do zmage prišli tekmovalci na 26-palčnih gorskih kolesih, naprimer pri mladincih s Supersnurfovim Markom Črnošo ali v elitni kategoriji z Lukom Barutom iz Kopra, sicer članom ajdovskega KK Črn trn.

   

  Vsi vrstni redi so na voljo TUKAJ

  Hvala gostiteljem in pokroviteljem z nagradami

  Gostitelji/prireditelji v Škofji Loki so bili Društvo Tek štirih mostov (DT4M), Zavod O, Občina Škofja Loka, KS Škofja Loka-mesto, Športna zveza Škofja Loka, Turizem Škofja Loka in EŠK Mungo,  pokrovitelji z nagradami pa Wheel Bee, Garmin ter DT4M, Invida pa je kot že omenjeno podprla dobrodelni del Krog za razvoj.

  Nagrad je bilo tokrat še več kot sicer, saj jih za B4X pokal prispevala še Dema z znamkami Extend, Befly in Maxxis.

  Apače, prihajamo!

  Serija se že to soboto, 2. oktobra, ustavi v Apačah. Več na https://pumptrack.si/pumpaj-slovenija/

  Fotografije Jure Gasparič

  Comments are closed.