Serije Enduro na Koroškem ne bo


 • Serije Enduro na Koroškem ne bo

  Serija Enduro World Series (EWS) bo leto 2020 sklenila po dirkah v Italiji, najboljših endurašev na svetu na Koroškem tako letos ne bomo videli.

  2. oktober

  Po začetku sezone v Švici se je karavana serije EWS preselila na italijansko riviero, kjer sledita septembrski dirki v Pietra Ligure in Pietra Ligure. S tem se bo serija tudi zaključila, načrtovani zadnji dve postaji serije – Peca/Jamnica in Montagnes du Caroux – pa sta odpovedani. Vodstvo serije EWS je tako sklenilo v dogovoru z organizacijskimi odbori posameznih dirk.

  Na dirki v Pietra Ligure bodo nastopili samo profesionalni tekmovalci, v sklopu dirk pa bo potekalo tudi tekmovanje udeležencev z električnimi kolesi (EWS-E). Nato se pozornost seli v le nekaj kilometrov oddaljeni Finale Ligure, tradicionalno postajo serije EWS. V “Finalu” sta na programu klasična dirka EWS in t. i. Rider Trophy.

  Chris Ball, generalni direktor EWS, je povedal: “Že od samega začetka discipline v letu 2013 smo sezone zaključevali na legendarnih obalnih stezah nad Finalom Ligure. Z novim prizoriščem v Pietra Ligure in dvojnim programom na obeh dirkah si nadejamo izrednega dirkanja. S tem pozitivnim duhom in podporo naših lokalnih partnerjev in partnerjev iz kolesarske industrije smo sprejeli odločitev, da s tem zaključimo to zahtevno sezono. Finale Ligure je postal duhoven dom našega športa in prav je tako. Pokazali smo, da lahko tudi v teh časih gostimo mednarodne kolesarske dirke in se naučili veliko za sezono 2021. Iskreno hvala vsem za vso podporo, seveda pa se tudi zelo veselimo dirk pred nami.”

  Anej Štrucl, vodja čezmejnega tekmovanja na Peci in Jamnici, je ob tem dodal: “Priprave so bile na obeh straneh meje v polnem teku, podporo imamo tudi s strani vseh glavnih partnerjev, a glede na nepredvidljivo situacijo smo skupaj z vodilnimi v EWS sprejeli odločitev v skupno dobro in se odločili, da ne bomo vztrajali pri izvedbi dirke. Iskreno nam je žal, a po pogovoru z organizatorji serije in ekipami smo skupaj ugotovili, da je to najboljša možnost. Želim si, da bomo v prihodnje naredili še več dogodkov na najvišjem nivoju, zagotovo pa si želimo tudi dirk serije EWS. Medtem ste seveda vsi še naprej vabljeni na Koroško, kjer vas vedno čakajo urejene poti.”

  KZS/Grega Stopar

  Comments are closed.