Simulacija največjih odpovedanih dirk starta 20. marca


 • Simulacija največjih odpovedanih dirk starta 20. marca

  Simulacija največjih odpovedanih dirk starta 20. marca

  V času, ko kolesarske dirke odpadajo ena za drugo in večina ljudi živi za štirimi stenami, sta podjetje, ki proizvaja kolesarske simulatorje oziroma trenažerje, ter španska agencija za dogodke razvila kolesarsko igrico, ki bo simulirala vse odpovedane dirke in tiste, ki še bodo.

  19. marec

  Virtualno tekmovanje, ki poteka na pravem kolesu, le da je to vpeto v posebno ogrodje, povezano z računalnikom, se bo začelo 20. marca. Vsaka dirka bo štela šest etap in bo trajala pet dni. Uporabniki bodo skušali traso prekolesariti v čim krajšem času, hkrati pa bodo lahko tekmovali s kolesarji s celega sveta ter se potegovali za atraktivne praktične nagrade.

  Za nastop v brezplačni simulaciji Bkoolers Stay Home Cup, ki bo vključevala dirke Pariz-Nica, dirko po Bretanji, Milan-San Remo in od Jadranskega do Tirenskega morja, je potrebna predhodna registracija, uporaba takoimenovanih pametnih trenažerjev ter računalnika.

  Virtualno kolesarstvo je zadnje čase vedno bolj priljubljeno, saj omogoča učinkovit trening v vsakem vremenu, brez nevarnosti in padcev ter iz udobnega domačega okolja. Simulatorji vedno bolj realistično prikazujejo cestišče oziroma progo, hkrati pa vključujejo vse pomembne parametre, od razdalje, višinskih razlik, hitrosti, porabe kalorij …

  KZS/STA

  Comments are closed.