Slovenci do petega in dvajsetega mesta v štafeti

• Slovenci do petega in dvajsetega mesta v štafeti

Danes se je na evropskem prvenstvu za mlade v Pili odvilo prvo pomembno tekmovanje za naslove evropskih prvakov.

Slovenska reprezentanca je z dvema ekipama osvojila dva zelo dobra rezultata. Prva ekipa, ki jo sestavljajo Hana Kranjec Žagar, Žan Pahor in Blaž Kavčič, je osvojila odlično peto mesto. Njihov zaostanek je znašal 55 sekund, do odličja pa jim je zmanjkala mišja dlaka (8 sekund). Tako Slovenija v Pili ostaja brez kolajne, a z izboljšanimi uvrstitvami. Na zadnjem EP je Slovenija v kategoriji do 17 let osvojila osmo in 25. mesto.
    Druga ekipa, ki jo sestavljajo Ivana Klemenčič, Ambrož Vovk in Marcel Gladek, je dirko končala na 20. mestu z zaostankom 3 minute in 35 sekund.

Žan Pahor pred prvo predajo. Foto: Prijavim.se – Petra Slapar

Marcel Gladek pred drugo predajo. Strmina ne popušča. Foto: Prijavim.se – Petra Slapar

Tine Terpin in Tina Smrdel sta štafeto skupaj s Špancem (MBK ČRNI VRH-MONDEPRA-RADICALBIKES) dirko zaključila na 74. mestu. Dirko je končalo 108 ekip.

Tudi v kategoriji do 15 let so slovenske ekipe posegle po dobrih uvrstitvah. Najvišje se je uvrstila ekipa Slovenija Mix 1 v sestavi Meta Tancik, Gašper Štajnar in Nik Golob, osvojili so 14. mesto z zaostankom 3 minute in 30 sekund. Ekipa Slovenija team U15, ki jo sestavljajo Maruša Tereza Šerkezi, Hana Gnezda in Filip Boškin, so se uvrstili na 31. mesto, njihov zaostanek pa je znašal 7 minut in 45 sekund.

Hana Gnezda v enem od mnogih tehničnih odsekov na progi, ki velja za eno izmed najbolj tehničnih. Foto: Prijavim.se – Petra Slapar

Slovenija Mix 2 v sestavi Nastja Ahačič, Jaka Utranker in Tian Pečnik se je uvrstila na 45. mesto z zaostankom 8:49 min. Eva Terpin, ki nastopa v ekipi še z dvema Romunoma (Team Romania Slovenia), je osvojila 49. mesto.
    Ekipa MBK Črni Vrh (Ana Inkret, Ambrož Kunc in Ožbe Rupnik) je s 15 minutami in 50 sekundami zaostanka osvojila 66. mesto. V kategoriji do 15 let je dirko končalo 75 štafet.

Hana Kranjec Žagar in Blaž Kavčič med ogrevanjem, Žan Pahor pa je že startal v prvi krog. Foto: Prijavim.se – Petra Slapar

Jutri na evropskem prvenstvu sledi eliminator, kjer pa nastopajo le kvalificirani kolesarji iz včerajšnjega prologa. Jutri bodo barve Slovenije in svojih klubov zastopali Žan Pahor, Marcel Gladek, Blaž Kavčič, Ambrož Vovk, Hana Kranjec Žagar, Meta Tancik, Maruša Tereza Šerkezi, in Eva Terpin.

Vsi rezultati, startne liste in live timing so dostopni na tej povezavi: http://www.uec.ch/en/event/142/2021-uec-mtb-youth-european-championships