Slovenska reprezentanca pokazala odlično formo v Brnu

Slovenska reprezentanca pokazala odlično formo v Brnu

Včeraj se je v češkem brnu odvila močna mednarodna dirka, ki je za mladince štela za UCI Junior World serijo, za ostale kategorije pa za UCI prve kategorije. Slovenci so nanizali odlične rezultate in pokazali dobro formo pred prihajajočimi velikimi tekmovanji.

Slovensko reprezentanco so zastopali: Rok Naglič, Mihael Štajnar, Vita Movrin, Teo Pečnik, Blaž Žle, Jakob Klemenčič in Matic Kranjec Žagar, Tanja Žakelj pa je vozila v barvah svoje ekipe Unior Devinci Factory racing.

Vsi stirje mladinci v prvi dvajseterici

Najprej so se na 6 krogov dolgo dirko podali mladinci. Klemenčič je štartal iz prve vrste, Pečnik iz druge, Žle in Kranjec Žagar pa iz tretje, kar je obetalo dober začetek dirke in lažjo preboj v ospredje. Klemenčič in Pečnik sta ves čas dirke vozil okoli osmega mesta in sta večkrat tudi izmenjala pozicije. Žle in Kranjec Žagar sta ostala v štartu bolj zaprta, Žle je bil tudi zelo blizu zapleta z ograjo, a je k sreči hitro priključil skupini.
    Dvojica Pečnik Klemenčič sta ves čas dirke narekovala tempo manjše skupine, Žle in Kranjec Žagar pa sta se prebijala iz kroga v krog bolj v ospredje. Pečnik je v zadnjem kilometru padel, zato je Klemenčič ostal sam in osvojil odlično šesto mesto, Pečnik je končal na osmem. Žle je v zadnjih treh krogih kolesaril v odličnem tempu dosegal zelo hitre kroge in vmes prehitel tudi Kranjca, dirko je zaključil na 17. mestu. Kranjec Žagar je v cilj prikolesaril dve mesti za njim.

Žakljeva do medalje, Movrinova do ostopa na četrtem mestu

Takoj za mladinci so dirko začele mlajše, starejše mladinke in članice. V prvih dveh kategorijah nismo imeli predstavnic, med članicami pa sta vozili Tanja Žakelj in Vita Movrin. Žakljeva, ki je sicer zastopala barve svoje ekipe, je odlično štartala in se ves čas vozila na tretjem in četrtem mestu. V zadnjih krogih je zadržala pozicijo in osvojila odlično tretje mesto. Movrinova je polovico dirke vozila na generalno 15. mestu, vendar je v četrtem krogu padla in na žalost odstopila. Do tega trenutka je med mlajšimi članicami vozila na četrtem mestu.

Naglič v izjemni konkurenci

Moško člansko dirko so zaznamovala imena svetovnega pokala, kar je pomenilo dirko na nož že od samega začetka. Naglič, ki je štartal iz četrte vrste, je odlično začel in dobro pozicijo ohranil vse do konca. Dirko je v izjemni konkurenci zaključil na osemnajstem mestu, kar je lepa popotnica tudi za prihajajoče dirke.
    Dirke se je udeležil tudi Mihael Štajnar, ki je po slabi startni poziciji dobro napredoval in se vozil okrog štiridesetega mesta, dirko pa zaključil na skupno 48. mestu. Med mlajšimi člani je osvojil 19. mesto.

Reprezentantje so pokazali dobro formo pred glavnim delom letošnje pozne sezone. Še mesec dni jih loči do glavnih ciljev, ki so letos definitivno Svetovno in Evropsko prvenstvo ter dvojni Svetovni pokal v Novem mestu na Moravah, na Češkem.

Celotni vrsti redi so dostopni tukaj.