Slovenski reprezentanti v krosu začenjajo z letošnjimi nastopi


 • Slovenski reprezentanti v krosu začenjajo z letošnjimi nastopi

  Končno se tudi za slovensko reprezentanco začenja dirkaška sezona. Po izmikanju začetka z odpovedmi tekmovanj ter izjemni zasedenosti močnih dirk v okolici, se jutri ekipa odpravlja na dirko Caneva trophy C2 v Italijo.

  Selektor Matjaž Budin bo na dirko peljal štiri mladince – v sestavi Miha Smrdel, Jure Rus, Tine Jereb in Nace Gnezda, tri mlajše člane – Matjaža Lozarja, Tea Pečnika in Jakoba Klemenčiča, med članicami pa bo nastopila Vita Movrin.

  Tudi ostali reprezentanti pa ne počivajo.

  Rok Naglič je s hitro odločitvijo odpotoval v Turčijo, kjer bo na višini lovil UCI točke na štirih tekmovanjih, ki se bodo zvrstila med 23. aprilom in 2. majem.
  Člana Gregor Dimic in Tanja Žakelj ter mlajši član Blaž Žle pa formo lovijo na hrvaški etapni dirki 4Islands, kjer Žakljeva v paru skupaj z Urbanom Ferenčakom nastopata v kategoriji mešanih parov, Žle in Dimic pa tekmujeta v kategoriji moških parov v članski kategoriji.

  Kmalu za večino kolesarjev sledijo največja tekmovanja – najprej svetovni pokal v nemškem Albstadtu, karavana svetovnega pokala pa se teden kasneje ponovno sreča na legendarnem prizorišču v Novem Mestu na Moravskem, na Češkem. Sestava ekipe za svetovna pokala bo znana po odpeljanih dirkah nižjega ranga ter reprezentančnem treningu prihodnji teden.

  Comments are closed.