SP BMX, Nantes: Mak Breznik Falk med dvajseterico


 • SP BMX, Nantes: Mak Breznik Falk med dvajseterico

  SP BMX, Nantes: Mak Breznik Falk med dvajseterico

  Na prvi dan svetovnega prvenstva v Franciji je bil edini slovenski predstavnik Mak Breznik Falk.

  V Nantesu se je včeraj uradno začelo svetovno prvenstvo v disciplini BMX race, in sicer s kategorijami cruiser, torej na kolesih BMX s 24-palčnimi obročniki. V 15 kategorijah je nastopilo 843 tekmovalcev in tekmovalk, Breznik Falk je imel kategoriji 13/14 let 77 tekmecev.

  V motih (predtekmovalnih skupinah) je osvojil 2., 5. in 3. mesto ter se v osmino finala uvrstil kot štiriindvajseti. Osmino finala so oblikovali za 40 najhitrejših, Breznik Falk pa se je v svoji skupini uvrstil na četrto mesto, torej zadnje, ki je še vodilo v 1/4 finala.

  Najboljših dvajset so razdelili v štiri skupine po pet tekmovalcev. V polfinalne boje so se uvrstili najboljši štirje iz vsake skupine. Mak Breznik Falk je zasedel peto mesto in tekmovanje zapustil tik za najboljšimi šestnajstimi. Tako je svojo drugo letošnjo dirko v kategoriji cruiser končal na končnem 20. mestu. Breznik Falk je sicer BMX-u cruiser prvič nastopil na nedavno končanem evropskem prvenstvu kategorij challenge v belgijskem Desslu.

  Naslednja preizkušnja svetovnega prvenstva s slovenskimi reprezentanti bo v četrtek, 28. julija, ko bosta nastopila Gaj Gorza v kategoriji men 17 do 24 let in Mak Breznik Falk v kategoriji boys 13. Četrtkovo dirko si bo mogoče ogledati tudi na kanalu Youtube, tukaj.

  REZULTATI

  Fotografije: Simon Stojko Falk

  Comments are closed.